EUR: 322,44 Ft
CHF: 279,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Nyíregyháza

Gálázott a Szabolcs

Hét generáció közel 300 táncosa kápráztatta el a Continental Aréna közönségét szombaton este. A város (és a megye) egyik legrégebbi művészeti csapata, az idén 60 esztendős Szabolcs Táncegyüttes jubileumi rendezvényén csizmát húztak alapító tagok, ma is aktív táncosok, az utánpótlást képviselő iskolások, óvodások és olyanok is, akiknek a családja már 21 táncost adott az országnak az elmúlt években.

A fergeteges gálaműsor hat évtized leglátványosabb koreográfiáiból állt össze, s az ünnepi alkalomra egy fotókkal, visszaemlékezésekkel teli kiadvány is megjelent.

Szabolcs Táncegyüttes (Fotó: Lokál)

Szabolcs Táncegyüttes (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.