2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Gyújtogattak három svéd település menekültszállásain

Három település menekültszállásain gyújtogattak ismeretlen tettesek Svédország déli részén, a tűzesetek miatt 300 migránst kellett kitelepíteni – közölték a svéd hatóságok szerdán.

A gyújtogatókat egyelőre nem sikerült kézre keríteni. A vaxjói, borrbyi és malillai tűzben senki sem sérült meg.

Vaxjo településen egy menekültszállóként használt hotel melletti kávézó és táncterem égett le. A svéd rádió szerint a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, mielőtt átterjedtek volna a szomszédos Hotel Butapalats-ra, azonban elővigyázatosságból kitelepítették a szállóban tartózkodó mintegy 200 menekültet.

Borrby-ban és Malillában menekülteknek ideiglenesen otthont adó épületeket gyújtottak fel.

2015-ben rekordszámú, 163 ezer migráns nyújtotta be menedékkérelmét a svéd hatóságoknak. A skandináv országban az elmúlt évben nőtt az idegenellenesség, és több menekültszállót gyújtottak fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.