EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Veszprém

Hajszálon múlt a bronzérem

Hiába nyert öt góllal a PLER ellen, idegenben szerzett kevesebb találata miatt lemaradt a másodosztályú kézilabda-bajnokság dobogójáról a Telekom Veszprém U23-as csapata.

Vasárnap délelőtt ki-ki mérkőzésen, a bronzérem megszerzéséért lépett pályára a Telekom Veszprém U23-as együttese a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság szezonzáró találkozóján. A 32 ponttal negyedik helyen álló mieink a 34 egységet gyűjtő PLER-Budapest együttesét fogadták a közel telt házas Tüzér utcai sportcsarnokban.


Az első félidőben fej fej mellett haladt a két csapat (Fotó: Zatkalik Dániel)

A két csapat őszi összecsapásán a fővárosiak örülhettek az ötgólos győzelmüknek (32-27), s mivel pontazonosság esetén az egymás elleni gólkülönbség dönt, a „kis Veszprémnek” hattal kellett volna nyernie ahhoz, hogy biztosan előzzön a tabellán.

Gyene és Farkas gólváltásával indult a találkozó, és a folytatásban is fej fej mellett haladtak a csapatok. Tíz perc játék után 5-5-ös állást mutatott az eredményjelző, Farkas számára pedig piros lapja miatt véget is ért a találkozó. Gyene és az ellenállhatatlanul játszó Szita büntetett (12. perc: 8-6). A következő negyed órában rendre a mieink ragadták magukhoz az előnyt, a Veszprém játékát ügyesen lassító PLER azonban nem akart leszakadni (30. perc: 16-16). Kellettek Kránitz bravúrjai is, aki ziccerek sokaságával tartotta meccsben övéit.


Hiába küzdött a Veszprém, lecsúszott a dobogóról (Fotó: Zatkalik Dániel)

Négy-kettes szériával startolt a „kis Veszprém” a fordulást követően: Tóth triplázott, Molnár pedig lerohanás végén volt pontos (36. perc: 20-18). Borbély több nagyobb védéssel támogatta a társakat, akiknek játékán olykor érezhető volt a teher: a szokottnál gyengébb százalékkal váltotta gólra lehetőségeit a Telekom. Az utolsó tíz percre is kétgólos előnnyel fordult a Veszprém, amely megérezte a dobogó közelségét, s még nagyobb sebességre kapcsolt. Több lehetőségük is akadt a játékosoknak, hogy tovább növeljék előnyüket, de ebben az időszakban a szerencse sem állt a mieink oldalára, Schmid dudaszó előtt esett gólja pedig azt jelentette, hogy idegenben lőtt több góljának köszönhetően a PLER-Budapest léphet fel a dobogó harmadik fokára.

– Nem vagyunk csalódottak, hiszen rengeteget léptünk előre – értékelt Tombor Csaba edző. – Tizennégy egységgel szereztünk többet ebben a szezonban, mint tavaly. Köszönöm a stáb egész éves munkáját, külön kiemelve Josep Espar Moyát, aki nélkül nem tudnánk ezen a szinten játszani. Sajnálom a mai meccset, hiszen icipicin múlt, hogy a mi nyakunkba kerüljön az érem. Fiúkból férfivá lettek játékosaim.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.