EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Belföld

Hangjelzéssel találtak meg a rendőrök egy eltévedt vak férfit Sajókeresztúrban

A rendőrök hangjelzések segítségével találtak meg egy eltévedt vak férfit Sajókeresztúrban – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel szombaton.

A tájékoztatás szerint segélykérő telefonhívás érkezett a rendőrségre, a telefonáló elmondta, hogy vak, elment sétálni, de eltévedt, számára ismeretlen területen van, a tereptárgyakat sem ismeri fel, így nem tud hazamenni.

Az ügyeletes rendőr, a kapott információk alapján több járőrt küldött az eltévedt férfi feltételezett feltalálási helyére. A rendőrautók mindeközben hangjelzésekkel jeleztek a férfinak, aki folyamatos telefonkapcsolatban volt a központtal, ahonnan egyre közelebb tudták irányítani a területen kereső rendőröket.

A körkapcsolás eredményeként megtalálták az eltévedt és már kimerült férfit, majd otthonába vitték – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

    A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Újabb milliárdok Pest megyei óvodai fejlesztésekre

    Óvodaépítésre és meglévő intézmények fejlesztésére fordíthatják a Pest megyei települések az újabb, hatmilliárd forint keretösszegű támogatást, amely a hazai forrású, 80 milliárd forintos Pest megyei program része – mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a szombati Magyar Időkben.