2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szombathely

Harapnak az aligátorok

Szombatonként egyre többen járnak ki a fedett uszodába, hogy megtekintsék az AVUS vízilabdameccseit, hogy a gólzsák Kutasi Rómeónak, a kiváló kapus Horváth Alexnek, a kőkeményen védekező Takács Kristófnak és a rendkívül fiatal, mégis gólerős Ekler Bendegúznak és társainak szurkolva hozzásegítsék Matajsz Márk vezetőedző csapatát a győzelmekhez.

Juhász Tibornak, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) elnökének ezekben a hetekben kellemesek a gondjai, hiszen a csapat kiválóan szerepel, sokan már egy esetleges OB I-es szereplés lehetőségét vizionálják, pedig a múlt év nyarának végén csupán a biztos bennmaradás céljával vágtak neki az aligátorok az OB I/B-s szezonnak.


Már az OB I sem elérhetetlen? Fotó: HE

– Tavaly megnyertük az OB II-t, aztán az eredményes őszi szereplés, a vendégként aratott meglepő győzelmek után elértük a felsőházi rájátszásba jutást, majd megjött az étvágyunk, és meglepetésre megnyertük az alapszakaszt. Mi már elértük, sőt túl is szárnyaltuk a céljainkat, nekünk egyáltalán nincs veszítenivalónk, minden újabb siker növeli a habot a tortánkon – fogalmazott a klubvezető, aki az OB I-es reményeket firtató kérdésünkre szerényen csak annyit mondott, hogy ,,mi mindig csak a következő ellenféllel foglalkozunk”.

Az 1–8. helyért folyó rájátszást április 22-én kezdte az AVUS, és azóta is őrzi a hazai várat, miután először a BVSC-Zugló ellen mindvégig izgalmas és gólgazdag meccsen 12-12-es döntetlent ért el, majd a Ceglédi VSE és az egri Eszterházy Károly FSC is meghajolt a szombathelyiek előtt. A krónikához tartozik, hogy mindkét csapatot magabiztosan, kiváló védekezéssel, előbbit 8-5-re, utóbbit pedig 7-4-re verte az AVUS, a kapuban extra teljesítményt nyújtó Horváth Alexszel az élen.


Az egriek elleni rangadó értékét növeli, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség is komolyan vette az 1–2. helyezett csapatok találkozóját, hiszen nem kisebb egyéniséget, mint a háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamást delegálta mérkőzésellenőrnek.

A háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamás volt a mérkőzésellenőr Szombathelyen Fotó: HE

– Azt gondolom, hogy a hazai csapat magabiztosan hozta a rangadót, ha a rájátszás végén is a tabella élén állnak majd, akkor a látottak alapján teljes joggal megérdemlik a feljutást. Szerintem a szombathelyi vízilabdabázis a harmadosztályból akár egy éven belül az élvonalba juthat. Azt hiszem, ha bárki szakembert megkérdeznénk ma Magyarországon arról, hogy melyik az a klub, amelyik az elmúlt években a leglátványosabb fejlődésen ment keresztül, mindegyikük rávágná, hogy a szombathelyi AVUS – fogalmazott lapunknak a háromszoros olimpiai bajnok.

A várakozásokat felülmúlóan teljesített az AVUS Fotó: HE

A bajnokság vége előtt öt fordulóval az AVUS állt az élen 19 ponttal, az Eszterházy Főiskola 18, míg a Békéscsaba 16 ponttal követte a szombathelyi pólósokat. Lapzártánk után, a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén épp a 3. helyezett békéscsabaiakat fogadta a listavezető AVUS. Ekkor dőlt el, hogy bevehetetlen maradt-e a hazai ,,vár”, azaz a fedett uszoda, és hogy életben maradtak-e az OB I-es remények. Május 20-án pedig már idegenben, a BVSC-Zugló otthonában szerepelnek Matajsz Márk fiai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.