2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Szombathely

Harapnak az aligátorok

Szombatonként egyre többen járnak ki a fedett uszodába, hogy megtekintsék az AVUS vízilabdameccseit, hogy a gólzsák Kutasi Rómeónak, a kiváló kapus Horváth Alexnek, a kőkeményen védekező Takács Kristófnak és a rendkívül fiatal, mégis gólerős Ekler Bendegúznak és társainak szurkolva hozzásegítsék Matajsz Márk vezetőedző csapatát a győzelmekhez.

Juhász Tibornak, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) elnökének ezekben a hetekben kellemesek a gondjai, hiszen a csapat kiválóan szerepel, sokan már egy esetleges OB I-es szereplés lehetőségét vizionálják, pedig a múlt év nyarának végén csupán a biztos bennmaradás céljával vágtak neki az aligátorok az OB I/B-s szezonnak.


Már az OB I sem elérhetetlen? Fotó: HE

– Tavaly megnyertük az OB II-t, aztán az eredményes őszi szereplés, a vendégként aratott meglepő győzelmek után elértük a felsőházi rájátszásba jutást, majd megjött az étvágyunk, és meglepetésre megnyertük az alapszakaszt. Mi már elértük, sőt túl is szárnyaltuk a céljainkat, nekünk egyáltalán nincs veszítenivalónk, minden újabb siker növeli a habot a tortánkon – fogalmazott a klubvezető, aki az OB I-es reményeket firtató kérdésünkre szerényen csak annyit mondott, hogy ,,mi mindig csak a következő ellenféllel foglalkozunk”.

Az 1–8. helyért folyó rájátszást április 22-én kezdte az AVUS, és azóta is őrzi a hazai várat, miután először a BVSC-Zugló ellen mindvégig izgalmas és gólgazdag meccsen 12-12-es döntetlent ért el, majd a Ceglédi VSE és az egri Eszterházy Károly FSC is meghajolt a szombathelyiek előtt. A krónikához tartozik, hogy mindkét csapatot magabiztosan, kiváló védekezéssel, előbbit 8-5-re, utóbbit pedig 7-4-re verte az AVUS, a kapuban extra teljesítményt nyújtó Horváth Alexszel az élen.


Az egriek elleni rangadó értékét növeli, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség is komolyan vette az 1–2. helyezett csapatok találkozóját, hiszen nem kisebb egyéniséget, mint a háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamást delegálta mérkőzésellenőrnek.

A háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamás volt a mérkőzésellenőr Szombathelyen Fotó: HE

– Azt gondolom, hogy a hazai csapat magabiztosan hozta a rangadót, ha a rájátszás végén is a tabella élén állnak majd, akkor a látottak alapján teljes joggal megérdemlik a feljutást. Szerintem a szombathelyi vízilabdabázis a harmadosztályból akár egy éven belül az élvonalba juthat. Azt hiszem, ha bárki szakembert megkérdeznénk ma Magyarországon arról, hogy melyik az a klub, amelyik az elmúlt években a leglátványosabb fejlődésen ment keresztül, mindegyikük rávágná, hogy a szombathelyi AVUS – fogalmazott lapunknak a háromszoros olimpiai bajnok.

A várakozásokat felülmúlóan teljesített az AVUS Fotó: HE

A bajnokság vége előtt öt fordulóval az AVUS állt az élen 19 ponttal, az Eszterházy Főiskola 18, míg a Békéscsaba 16 ponttal követte a szombathelyi pólósokat. Lapzártánk után, a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén épp a 3. helyezett békéscsabaiakat fogadta a listavezető AVUS. Ekkor dőlt el, hogy bevehetetlen maradt-e a hazai ,,vár”, azaz a fedett uszoda, és hogy életben maradtak-e az OB I-es remények. Május 20-án pedig már idegenben, a BVSC-Zugló otthonában szerepelnek Matajsz Márk fiai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.