2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Három a magyar igazság

Harmadik alkalommal készülnek megdönteni a dunaújvárosiak az újraélesztési rekordot. Az idei cél a legutóbb Szombathelyen felállított 240 órás eredmény túlszárnyalása. Ezt pontosan egy nappal kívánják felülmúlni Dunaújvárosban, azaz 264 órán keresztül terveznek újraéleszteni. 

Széles körű összefogás a rekorddöntésért
fotó: szervezők

Május 16-án kezdték meg a tizenegy naposra tervezett újraélesztési rekordkísérletet a vállalkozók a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrumban. A résztvevők önként jelentkezhettek a rekorddöntésre. Az idén (is) számos középiskola (köztük a Lórántffy, a Dunaferr, a Rudas és a Bánki Szakközépiskola, illetve a Széchenyi Gimnázium), valamint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház is „delegált” csapatokat az újraélesztésre. Utóbbi intézményből többek között a sebészeti, valamint a sürgősségi osztály dolgozói csatlakoztak a kezdeményezéshez.


Nemcsak dunaújvárosi, hanem perkátai, nagyvenyimi és pusztaszabolcsi önkéntesek is hozzájárultak a rekordkísérlet (remélt) sikeréhez, de a rendőrség, a mentők a büntetés-végrehajtás és több helyi vállalkozás munkatársai is bekapcsolódtak.

A szervezőbizottság összetétele is jól mutatja, hogy széles körű társadalmi összefogás áll a háttérben, hiszen Nagy Attila, Kisapostag polgármestere, Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok, dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője és Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője áldozatos munkájának köszönhető, hogy Dunaújváros harmadszor is „nekifut” a rekorddöntésnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.