EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Dunaújváros

Három a magyar igazság

Harmadik alkalommal készülnek megdönteni a dunaújvárosiak az újraélesztési rekordot. Az idei cél a legutóbb Szombathelyen felállított 240 órás eredmény túlszárnyalása. Ezt pontosan egy nappal kívánják felülmúlni Dunaújvárosban, azaz 264 órán keresztül terveznek újraéleszteni. 

Széles körű összefogás a rekorddöntésért
fotó: szervezők

Május 16-án kezdték meg a tizenegy naposra tervezett újraélesztési rekordkísérletet a vállalkozók a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrumban. A résztvevők önként jelentkezhettek a rekorddöntésre. Az idén (is) számos középiskola (köztük a Lórántffy, a Dunaferr, a Rudas és a Bánki Szakközépiskola, illetve a Széchenyi Gimnázium), valamint a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház is „delegált” csapatokat az újraélesztésre. Utóbbi intézményből többek között a sebészeti, valamint a sürgősségi osztály dolgozói csatlakoztak a kezdeményezéshez.


Nemcsak dunaújvárosi, hanem perkátai, nagyvenyimi és pusztaszabolcsi önkéntesek is hozzájárultak a rekordkísérlet (remélt) sikeréhez, de a rendőrség, a mentők a büntetés-végrehajtás és több helyi vállalkozás munkatársai is bekapcsolódtak.

A szervezőbizottság összetétele is jól mutatja, hogy széles körű társadalmi összefogás áll a háttérben, hiszen Nagy Attila, Kisapostag polgármestere, Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok, dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője és Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője áldozatos munkájának köszönhető, hogy Dunaújváros harmadszor is „nekifut” a rekorddöntésnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.