EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Hidvéghi: a szegedi Fidesz vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka László ellen

A Fidesz Szegeden vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, helyi polgármester ellen – közölte Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten.

Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatóján azt mondta: Botka László sokadszorra módosított vagyonnyilatkozatán.

Szeretnék tudni, mi az, amit feltüntetett a szocialista politikus és mi az, amit nem, mi a valós vagyoni helyzete.

Megjegyezte: több milliós luxus nyaralásról már tudnak, kiderült egy 25 milliós luxusterepjáró is, illetve több milliós Rolex-órákra is fény derült.

Legutóbb az került nyilvánosságra, hogy egy halas tóról és egy körülötte lévő nagyméretű telekről is megfeledkezett – jegyezte meg.

Miről derül még ki a következő napokban, hogy bár vagyona részét képezi, de nem tüntette fel? – tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Hidvéghi Balázs szerint nagyon úgy tűnik, hogy Botka László át akarja vágni az embereket, álszent módon papol az igazságosságról, a gazdagok ellen fogalmaz meg jelszavakat, eközben vagyonnyilatkozata hiányos.

Kérdésre közölte: ismeretei szerint a vagyonnyilatkozati eljárásnak az a menete, hogy az önkormányzatnál létre hoznak egy eseti bizottságot, amiben minden politikai erő képviseltetheti magát, és megvizsgálják, hogy a vagyoni elemek megfelelnek-e a valóságnak. Azt, hogy ebből milyen jogi lépések következnek, korai még megmondani, de szeretnék tisztába tenni ezt a helyzetet.

Hidvéghi Balázs a nemzeti konzultációra vonatkozó felvetésre úgy reagált: rekordszámú a visszaküldött ívek száma, s az országjáró fórumokon is nagy az érdeklődés. Szerinte nem igaz, hogy csak a kormánypártokkal szimpatizálók küldik vissza a válaszokat – mondta. Hozzátette: a baloldal eszköztelen, nincs mondanivalójuk az ország sorsáról, ezért vagdalkoznak.

Arról, hogy a CÖF-CÖKA az MVM-től 508 millió forintos támogatást kapott, azt mondta: az állami cégek civil szervezetek részére nyújtott támogatása helyes, ha ezt a társadalomra hasznos célokra fordítják. A döntés meghozataláról az MVM-et kell kérdezni – jelezte a kormánypárti politikus.

Közben a Szegedma.hu arról számolt be, hogy a szegedi polgármester nem nyert sajtópert a lap ellen, bár ő és pártja napról napra ilyen tartalmú nyilatkozatot adnak ki.

Úgy tűnik, Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelölt-jelöltje – akárcsak korábbi szoros politikai szövetségese, Gyurcsány Ferenc – továbbra is hadilábon áll az igazmondással – írja a Szegedma.hu. Előbb Botka, majd az MSZP több olyan tartalmú nyilatkozatot tett, illetve közleményt adott ki az utóbbi napok során, miszerint a politikus sajtópert nyert a SZEGEDma.hu ellen. Ez azonban nem felel meg a valóságnak, magyarul szólva: közönséges hazugság. Amit a magunk részéről megdöbbentőnek tartunk, és visszautasítunk – írja a lap.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.