2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Ismét gyermekek nyári táborozását támogatják

Több mint kétszáz kőbányai és kispesti gyermekek táborozását támogatja idén is dr. György István budapesti kormánymegbízott a hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!”elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból. Száz kőbányai és száz kispesti gyermek pályázhatott a fejenként 15 ezer forintos támogatásra. Kispesten közel 130 gyermek gyújtotta be pályázatát a Kispesti Társaskör Egyesülethez. Mivel senkit nem szerettek volna elutasítani, megemelték az összeget, így idén mindenki megkaphatta a támogatást.

A kispesti gyerekek és szüleik a Kispesti Kaszinóban rendezett családias ünnepségen vehették át a gyermekenként 15 ezer forintos összeget dr. György István kormánymegbízottól és Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör elnökétől.


A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Kőbányai Szociális Védegylet és a Kispesti Társaskör Egyesület pályázatain keresztül jelentkezhettek a támogatásért. Idén több mint hárommillió forint adományból, gyermekenként 15 ezer forintos támogatást nyerhettek el a családok.

Dr. György István a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötlet Dódity Gabriellától származik, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben.


– Nem gondoltam volna, hogy a jótékonysági koncert ilyen sikeres lesz, immár hat éve minden évben megszervezzük, és ez a második év, hogy gyermekek táborozására fordítjuk az összeget. A korábbi években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel leptük meg, de hozzájárultunk a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is, valamint tévénéző-, masszázs foteleket és gyógyászati eszközöket vásároltunk a kispesti idősotthon számára – sorolta Dódity Gabriella a korábbi felajánlásokat, majd az adományt felajánló dr. György István kormánymegbízottnak adta át a szót.

– Amikor hat évvel ezelőtt barátommal, Póka Egonnal elindítottuk az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” című jótékonysági koncertet a kőbányai KÖSZI-ben, még nem is gondoltuk volna, hogy ennyi örömet és boldogságot élhetünk át együtt a nyerteseinkkel. Tavaly, amikor száz-száz kőbányai és kispesti gyermek táborozását segítettük, a rengeteg csillogó szempárt látva határoztuk el, hogy idén is erre a célra ajánljuk fel a támogatásokat. Ebben az esztendőben december 1-jén rendezzük meg a jótékonysági koncertet, ahová mindenkit szeretettel várunk! – mondta el dr. György István, aki az adományok átadása előtt a gyerekekkel közösen elénekelte a közkedvelt Micimackó slágert, amelyet a kormánymegbízott gitáron kísért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.