EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Ismét megteltek a pincék, élet költözött a Kisavasra

Több százan keresték fel a történelmi Avas borospincéit a hatodik alkalommal megrendezett Avasi Borangoláson.

Hatodik alkalommal rendezték meg az Avasi Borangolást – fotó: Facebook / Lokál

Idén több mint 35 pince és közel 60 elismert borász várta a látogatókat a VI. Borangoláson, ahol megkóstolhattuk többek között a Tokaji, Egri, Balatoni, Szekszárdi, Móri, Bükki, Soproni és Villányi borvidék legkiválóbb borait. A minőségi borok mellett jó zene és finom ételek is várták a látogatókat, a rendezvény záróakkordjaként pedig a P. Mobil adott fergeteges hangulatú koncertet az avasi kilátó lábánál szombat este.

Jó borból nem volt hiány – fotó: Facebook / Lokál

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület hatodik alkalommal rendezte meg ezt a különleges hangulatú bor- és gasztronómiai fesztivált a történelmi Avason. A kétnapos rendezvény alatt ismét megteltek borangolókkal a hétköznaponként üres utcák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.