2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Jézus életünk társa legyen!

Százhuszonhét diák elsőáldozott a Felsőtemplomban. Ők az egyházközség területén lévő intézmények – így például a Batthyány, a Hevesi, a Péterfy és a Szivárvány iskola – tanulói, akiket hitoktatóik készítettek fel az Eucharisztiában jelen lévő Krisztussal való első személyes találkozásra.

Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa azzal bocsátotta útra a gyerekeket, hogy Jézussal élve mindenki megváltozik, jobbá válik, és erre törekedjenek ők is. – Jézus ne vendég legyen, hanem életünk társa, s aki így éli a mindennapjait, biztosan jó, krisztusi emberré válik – fogalmazott a helyettes esperes.

Mintegy 130 diák vette először magához az Oltáriszentséget (Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.