EUR: 309,46 Ft
CHF: 284,94 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Nagykanizsa

Jézus életünk társa legyen!

Százhuszonhét diák elsőáldozott a Felsőtemplomban. Ők az egyházközség területén lévő intézmények – így például a Batthyány, a Hevesi, a Péterfy és a Szivárvány iskola – tanulói, akiket hitoktatóik készítettek fel az Eucharisztiában jelen lévő Krisztussal való első személyes találkozásra.

Szűcs Imre, a Felsőtemplom plébánosa azzal bocsátotta útra a gyerekeket, hogy Jézussal élve mindenki megváltozik, jobbá válik, és erre törekedjenek ők is. – Jézus ne vendég legyen, hanem életünk társa, s aki így éli a mindennapjait, biztosan jó, krisztusi emberré válik – fogalmazott a helyettes esperes.

Mintegy 130 diák vette először magához az Oltáriszentséget (Fotó: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.