EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Győr

Jönnek a szuperkosarasok

A Harlem Globetrotters a világ leghíresebb kosárlabdashow-együttese: az NBA partner csapata évente több mint 300 mérkőzést játszik, és az esetek 98 százalékában nyerni szokott.

A világ 90 éve csodálhatja az elképesztő zsákolások és fantasztikus trükkök mestereit, akik 2017-es világ körüli turnéjuk keretében május 25-én Győrben kápráztatják el a kosárlabda szerelmeseit. A csapat 1926-ban még Savoy Big Five néven alakult meg, de röviddel utána kosárlabda-rajongó menedzserük neve mellett már mint Globetrotters játszották mérkőzéseiket. 1930-ban vették fel a Harlem New York Globetrotters nevet azzal a szándékkal, hogy a fekete kultúra Mekkájának számító Harlem majd további hírnevet biztosít a fekete játékosoknak.


A legenda szerint ekkoriban jelent meg a humor is a játékukban. Egy alkalommal már 112-5-re vezettek ellenfelükkel szemben, amikor bohóckodni kezdtek a pályán. A meccsel együtt a közönség szimpátiáját is elnyerték, amely nagy üdvrivalgással jutalmazta a vicces játékot. Ettől fogva minden alkalommal amint jól álltak a pontokkal, rögtön mókamesterekké alakultak. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége máig töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.