EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

KDNP: fontos a családok kiemelt támogatása

A családok kiemelt támogatását hangsúlyozta a jövő évi költségvetés tervezetét értékelve Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Harrach Péter utalva a családok világnapjára, amelyet 1994 óta ünnepelnek, úgy fogalmazott: a családok olyan értékeket jelenítenek meg, amelyek közösségben nem találhatók meg.


A kereszténydemokrata politikus kiemelte a jövő évi költségvetéssel összefüggésben az adókedvezmény biztosítását, 2018-ban havi 35 ezer forintos adókedvezményt kaphatnak a kétgyermekes családok. Emlékeztetett, hogy az adókedvezmény biztosítása régóta programja a KDNP-nek és a kormánynak.

Szavai szerint a családok otthonteremtéséhez a csok-nál nagyvonalúbb ajánlatot nem tudnak tenni, s kitért arra is, hogy mostanra 5 százalék alá csökkent a munkanélküliség, s a foglalkoztatás olyan mértékben javult ami szintén előnyös a családok számára.


Harrach Péter külön kiemelte a rászoruló gyermekek támogatását, a bővülő ingyenes tankönyvellátást és étkeztetést.

Az állami gondozásban élő gyermekek támogatásával összefüggésben megemlítette a Biztos Kezdet Gyermekház programot, amely jövőre is jelentős kormányzati támogatást kap, s egy új uniós pályázatnak köszönhetően 50 új intézmény létrehozása válik lehetőveé. Az 1997-es gyermekvédelmi törvény alapján folytatódik a nagy intézmények kitagolása is – jelezte.

A KDNP-s politikus a tervezett szociális alapú rezsicsökkentést érintő kérdésre azt mondta: ennek mértékéről még korai beszélni, de örömmel támogatják.

A rezsicsökkentés minden családnak előnyös volt, s ahol az átlagosnál is nagyobb mértékben terhelik a családi költségvetést ezek a kiadások, ott indokolt a szociális alapú mérséklés – mutatott rá.

A kormánypárti politikust kérdezték Fodor Gábornak, a Magyar Liberális Párt elnökének marihuána legalizálásáról szóló javaslatáról is. Harrach Péter azt mondta, ilyen kezdeményezéseket sosem támogattak, mert a könnyű- és keménydrogok fogyasztása függőséghez vezet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.