2018. január 24., szerda
Timót

Külföld

Kemény szavak! Ezt mondta a manchesteri robbantó apja

Meglepődött fia tettén a feltételezett támadó, Salman Abedi édesapja, aki öt nappal ezelőtt beszélt legutóbb a fiával – derül ki abból az interjúból, amit a Reuters brit hírügynökség készített szerdán a Líbiában őrizetbe vett férfival.

Ramadán Abedi azt mondta, úgy tudta, hogy fia zarándoklatra készül Mekkába.


“Úgy öt napja beszéltem vele legutóbb. Nem volt semmi baj, minden rendben volt” – nyilatkozott az apa, aki abban is biztos, hogy a fia nem volt tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

“Salman nem tartozott semmilyen szervezethez. Az egész család meghökkent, mert Salman nem hitt ilyesmiben, nem foglalkoztatták ilyen ideológiák” – magyarázta Ramadán Abedi.


“Elítéljük az ilyen, civilek és ártatlanok ellen elkövetett terrorcselekményeket” – húzta alá a feltételezett öngyilkos merénylő édesapja.

Az al-Arabija hírtelevízió szerdán arról számolt be, hogy a líbiai hatóságok szélsőségesként tartották számon Ramadán Abedit. Az apa mellett szerdán Salman Abedi testvérét is őrizetbe vették Líbiában.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  Rekorder hullámlovason ámul az internet – Videó!

  A portugáliai Nazaré partjait évről évre lepik el az óriáshullámokra vadászó szörfösök azzal a céllal, hogy végre valaki megdönti Garrett McNamara 2011-es rekordját, amikor egy 23 méteres hullámot lovagolt meg a portugál paroknál.

 • Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Hógolyózás miatt zárták börtönbe a részeg fiatalt

  Egy elszabadult házibulihoz riasztották a norvég rendőröket, akiket a helyszínre érkezés után egy 21 éves srác, hógolyóval és más egyéb tárgyakkal dobált meg így kifejezve nemtetszését, amiért az egyenruhások véget vetettek a bulinak.

 • Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Kiállt Magyarországért az amerikai szakértő

  Véleménycikkben állt ki Magyarország és a magyar kormány mellett Peter Roff amerikai újságíró, politikai szakértő. Szerinte Magyarországon szó sincs egypártrendszerről, ezért véleménycikkében annak adott hangot, hogy felesleges a magyarországi választásokba beavatkoznia az USA-nak – írja a Figyelő.