EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Külföld

Kemény szavak! Ezt mondta a manchesteri robbantó apja

Meglepődött fia tettén a feltételezett támadó, Salman Abedi édesapja, aki öt nappal ezelőtt beszélt legutóbb a fiával – derül ki abból az interjúból, amit a Reuters brit hírügynökség készített szerdán a Líbiában őrizetbe vett férfival.

Ramadán Abedi azt mondta, úgy tudta, hogy fia zarándoklatra készül Mekkába.


“Úgy öt napja beszéltem vele legutóbb. Nem volt semmi baj, minden rendben volt” – nyilatkozott az apa, aki abban is biztos, hogy a fia nem volt tagja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

“Salman nem tartozott semmilyen szervezethez. Az egész család meghökkent, mert Salman nem hitt ilyesmiben, nem foglalkoztatták ilyen ideológiák” – magyarázta Ramadán Abedi.


“Elítéljük az ilyen, civilek és ártatlanok ellen elkövetett terrorcselekményeket” – húzta alá a feltételezett öngyilkos merénylő édesapja.

Az al-Arabija hírtelevízió szerdán arról számolt be, hogy a líbiai hatóságok szélsőségesként tartották számon Ramadán Abedit. Az apa mellett szerdán Salman Abedi testvérét is őrizetbe vették Líbiában.

A hétfő esti merényletben 22 ember halt meg, és mintegy hatvanan megsebesültek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az arcról

  A kutyák képesek leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról – derült ki a Learning & Behavior című folyóiratban publikált új tanulmányból, amely korábbi vizsgálatok eredményeit megerősítve azt is kimutatta, hogy az emberi arckifejezésekből kiolvasott negatív, vagy pozitív érzelmek feldolgozására az agyuk különböző részeit használják az állatok.

 • Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  Kelet-Európa népessége zsugorodik, miközben Nyugat-Európáé nő

  A kivándorlás a közép- és kelet-európai országokból jelentősen csökkentette 1990 óta a térség országainak népességét, és növelte Nyugat-Európáét – mutatták ki az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) és a bécsi Wittgenstein Demográfiai Központ kutatói.

 • Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Kórházba vitték Michael Jackson édesapját

  Súlyos, valószínűleg végstádiumú daganatos betegséggel kórházba vitték Joe Jacksont, a néhai Michael Jackson édesapját, a Jackson család fejét – jelentette pénteken az amerikai és a brit média.