EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Két nagy vidéki reptér is felkerülne a cargotérképre

A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán – olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lapnak az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője elmondta, most kezdték el felmérni a régióban lévő termelő- és kereskedőcégek körében, hogy mekkora igény lenne egy ilyen szolgáltatásra. Herdon László megjegyezte, jelentős mennyiségű olyan légi árut szállítanak a régióból közúton például Budapestre vagy Bécsbe, amelyet akár már Debrecenben repülőre lehetne rakni.

Egy ilyen szolgáltatás a debreceni és a közeli vállalkozások mellett a távolabbi, akár a határ túloldalán lévő – ukrajnai vagy romániai – cégek igényeit is ki tudná elégíteni.

A Hévíz-Balaton Airport Kft. megfelel a légiáru-szállítás követelményeinek, jelenleg azonban nincs rendszeres cargoforgalmuk – mondta a Világgazdaságnak Benkő Attila, a társaság ügyvezetője, hozzáfűzve, dolgoznak azon, hogy idővel folyamatos tevékenység legyen az áruszállítás. Ez azonban függ attól is, hogy adott-e olyan mennyiségű termék a régióban, amelynél már megérné egy cargocégnek járatokat indítania.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.