2018. január 24., szerda
Timót

Egyéb Hódmezővásárhely

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

Az ország legnagyobb körhídja épül Kopáncsnál. Ennek a létesítménynek a közepére terveztetné meg a város a kilátót – erről a hódmezővásárhelyi testület május 12-i ülésén határozott.

Az északi elkerülő – amely Kopáncsnál tér le és az ATEV-nél kapcsolódik vissza a 47-es főútra – kétszer egy sávban, 12,7 kilométer hosszan épül ki. A szakaszon egy egyedi, öt hídszerkezetből álló, 30 méter külső sugarú körhidat, egy kerékpáros-aluljárót, valamint további két hidat terveznek.


A Szeged felé tartók útját hatalmas munkagépek szegélyezik.

A legutóbbi testületi ülésen Hódmezővásárhely vezetése döntött arról, hogy a körhídhoz még egy kilátót is építenek. A létesítmény városkapuként ikonikus szerepet tölthetne be az itt élők, illetve az ide érkezők számára is. Ugyanis a személygépjárművel Hódmezővásárhelyre érkezők nagy része az autópálya miatt Szeged felől jön, a 47-es főúton.

Hódmezővásárhelyt bármelyik irányban elhagyva forgalomkorlátozásokkal találkozhatunk az elkerülő építése miatt.

A 47-es északi elkerülő építése a terveknek megfelelően, ütemszerűen halad. A hónapban a kivitelező legfontosabb feladata, hogy az épülő hidak mögötti 8-10 méter magas töltések teljes magasságukban elkészüljenek. Több hónapra is szükség van, amíg a töltések megszilárdulnak.

A körhíd látványterve. Ide kerülne a kilátó.

A kivitelezők az elkerülő teljes hosszán végzik a munkálatokat. A vasbeton elemek készítése, valamint a szerkezetépítés is jól halad. A nyomvonalon pedig vannak olyan szakaszok is, ahol már az útvonal alsóbb rétegeit alakítják ki.

Kapcsolódó Cikkek