EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Zalaegerszeg

Király Ferenc kiállítása


A ma már 80 éves Király Ferenc a
 Lendvai Nemzetközi Művésztelep megálmodója, a Galéria-Múzeum létrehozásának egyik kezdeményezője és alapítója, majd 1973-tól huszonhárom éven át vezetője. Számos önálló és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön.

Tanulmányait a ljubljanai iparművészeti főiskolán és a zágrábi képzőművészeti akadémián végezte. A 60-as évek végéig hagyományos, realisztikus bronzszobrokat mintázott, aktokat, portrékat, torzókat, majd fokozatosan gömbölydeddé egyszerűsítette naturális formáit. A kiállításra a belépés ingyenes!

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.