2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb Szekszárd

Közlekedik a család – Szekszárdon

Jó hangulatban telt a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő az elmúlt szombat délelőttjén Szekszárdon, amely nemcsak a versenyzők, de a program többi látogatója számára is bővelkedett izgalmakban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen a résztvevők testközelből szemügyre vehették a rendőrautókat, tűzoltó járműveket, a vállalkozókedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat úgy, hogy az úgynevezett részeg szemüveg volt rajtuk, a bátrabbak viszont megtapasztalhatták azt is, milyen erőhatás éri az embert egy mindössze 6 kilométer/óra sebességgel való ütközésnél.


A Komlósi család volt idén a legjobb a „Közlekedik a család” Tolna megyei döntőjén
Fotó: Fazekas Zoltán

A vetélkedőn azok a családok vehettek részt, akik legalább egy 6–17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen bizonyítottak, a szülők pedig gépkocsivezetés-technikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket.

Az egyik érdekesség: az ütközést szimuláló berendezés
Fotó: Fazekas Zoltán

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn ezúttal a Dunaszentgyörgyről érkezett Komlósi család szerepelt a legeredményesebben, így ők képviselhetik Tolna megyét az országos döntőn, amely június 10–11-én lesz Budapesten.


Kapcsolódó Cikkek