EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szekszárd

Közlekedik a család – Szekszárdon

Jó hangulatban telt a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő az elmúlt szombat délelőttjén Szekszárdon, amely nemcsak a versenyzők, de a program többi látogatója számára is bővelkedett izgalmakban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen a résztvevők testközelből szemügyre vehették a rendőrautókat, tűzoltó járműveket, a vállalkozókedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat úgy, hogy az úgynevezett részeg szemüveg volt rajtuk, a bátrabbak viszont megtapasztalhatták azt is, milyen erőhatás éri az embert egy mindössze 6 kilométer/óra sebességgel való ütközésnél.


A Komlósi család volt idén a legjobb a „Közlekedik a család” Tolna megyei döntőjén
Fotó: Fazekas Zoltán

A vetélkedőn azok a családok vehettek részt, akik legalább egy 6–17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen bizonyítottak, a szülők pedig gépkocsivezetés-technikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket.

Az egyik érdekesség: az ütközést szimuláló berendezés
Fotó: Fazekas Zoltán

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn ezúttal a Dunaszentgyörgyről érkezett Komlósi család szerepelt a legeredményesebben, így ők képviselhetik Tolna megyét az országos döntőn, amely június 10–11-én lesz Budapesten.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.