EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Miskolc

Közösségi kert az Avason

Múlt hétvégén adták át azt a közösségi kertet az Avason a Felsőruzsin krt. mellett, ahol több mint húsz ágyásban termelhetnek paradicsomot az önként jelentkező avasi lakók.

A Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület által életre hívott közösségi kert ötlete 2014 őszén vetődött fel Jakab Zsolt és Káli-Nagy Ákos kezdeményezésével és koordinálásával. Először megalakult a Panelkertész-klub, majd ezt követően a területi képviselő támogatásával 2016-ban megvalósult a kert.

Indul a közösségi paradicsomtermesztés az Avason – fotó: Facebook / Lokál

A kertészközösség a Dialóg Egyesület közösségfejlesztő közreműködése mellett idén tavasszal verbuválódott a jól működő avasi szomszédságok mentén. Az ágyások a helyiek összefogásával és pontos ütemterv mentén haladva épültek meg.

Átadták a közösségi kertet – fotó: facebook / Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.