2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Külföld

Vízen akart járni a lelkész

Jonathan Mthethwa, Az Utolsó Napok Szentjeinek Egyháza lelkésze elhatározta, hogy megismétli Jézus a Bibliából ismert vízen járását, ezzel demonstrálva a hit erejét gyülekezetének.

Az atya napokig imádkozott a Mindenhatóhoz, hogy a helyiek által csak Krokodilfolyóként emlegetett vízen átkelhessen. Mthethwa azt tervezte, hogy besétál a vízbe, majd a hit erejével kiemelkedve átsétál rajta. Néhány méter megtétele után azonban felbukkant három krokodil és percek alatt felfalták a lelkészt. Hívei értetlenül állnak az eset előtt, ugyanis – mint mondták – az atya egy hétig böjtölt is a nagy próbatétel előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mladá Fronta Dnes: Kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

  Mladá Fronta Dnes: Kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

  Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió Magyarország esetében. Olyan dolgokat bírál Magyarországon, amelyek más európai országokban, Csehországban is, teljesen normálisnak számítanak, és senki sem vitatja őket – írja a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében.

 • Lassabban követik egymást a Star Wars-filmek

  Lassabban követik egymást a Star Wars-filmek

  “Némi lassulásra” számíthatnak a Star Wars-filmek rajongói a széria következő részeinek és a Csillagok Háborúja-univerzumhoz tartozó különálló filmek megjelenésében is – mondta el a Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporter című filmes portálnak.

 • Az RMDSZ szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium

  Az RMDSZ szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) székelyudvarhelyi szervezete szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium, amikor szeparatista jellegű politikai megnyilvánulásnak tekinti és elítéli, hogy a helyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai az iskola udvarán az egykori Nagy-Magyarország térképét rajzolták fel, de nem kifogásolja a román iskolák által centenáriumi vizuális elemként használt, Besszarábiát is magába foglaló térképeket Nagy-Romániáról.