EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szolnok

Különleges eseményre készülnek a Szolnoki Szimfonikusok

A Kodály-emlékév és a reformáció 500. évfordulója alkalmából nem mindennapi eseményre készülnek a Szolnoki Szimfonikusok: június 6. és 18. között egy Szolnok Masterclass névre hallgató nemzetközi karmester- és karnagymesterkurzust szerveznek a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus közreműködésével.

A Szolnok Masterclass képzésére 17-en jelentkeztek a világ minden tájáról. Ők nemzetközi színvonalú, akadémiai szintű képzésben részesülnek, melynek színvonalát Szolnok fő-zeneigazgatója, Izaki Masahiro és Alpaslan Ertüngealp biztosítja. A képzésnek Martfű ad otthont, ahol a hat nap alatt a hallgatók elméleti és gyakorlati oktatást is kapnak. A képzés utáni templomi koncertsorozat a Tisza-tó környéki településeken, Martfűn, Törökszentmiklóson, Tiszaigaron, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és Kunmadarason lévő református templomokban valósul meg június 11-től 16-ig. A koncertekre a belépés ingyenes lesz.


Izaki Masahiro és Alpaslan Ertüngealp Fotó: momkult.hu

A mesterkurzust és a koncerteket egy szolnoki jótékonysági gálakoncert zárja június 17-én, melynek bevételét a nemrég leégett Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére ajánlja fel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A hangverseny szünetében a Szolnoki Művésztelep művészeinek néhány alkotását is elárverezik, a bevétel szintén az alkotóház rekonstrukcióját szolgálja.

A Szolnok Masterclass záró eseménye a MOM Kulturális Központban tartandó gálakoncert lesz június 18-án, ahol a képzés kiemelkedő résztvevői vezénylik a Szolnoki Szimfonikusokat, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust és a debreceni Kodály Kórust.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.