2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Lakossági fórumon beszéltek a nemzeti konzultációról

Nemzeti konzultációs lakossági fórumot tartott a napokban a békéscsabai Fidesz. A rendezvényen Hanó Miklós választókerületi elnök, Vantara Gyula országgyűlési képviselő, dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Herczeg Tamás tanácsnok mellett részt vett többek között dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár is.

Dr. Hoppál Péter előadásában elsőként arról számolt be, hogy Magyarország az utóbbi hónapokban erősebb lett, ami mögött rengeteg munka van. Úgy látja, hogy ez a térség is folyamatosan fejlődik, javulnak a foglalkoztatási adatok, csökken a munkanélküliség. Az új iránynak is köszönhető mindez, mert a kormány egy decentralizált, a vidék felé is nyitó politikát kíván követni.


Az államtitkár arról is megemlékezett, hogy a magyarság még az ország határain belül sem egyforma. Vannak, akik inkább harcolnak a saját igazukért, míg mások inkább sodródnak az árral. De a magyar nemzet így, sokszínűen értékes. 2010 óta a magyar kormány ezt a sokszínű nemzetet igyekszik megvédeni, a magyarok érdekeit kívánja szolgálni – már a kormány felállítása is ennek a célnak az érdekében történt.

Az akkori választások utáni intézkedések azt a célt szolgálták, hogy a magyarok jobban éljenek. Bár az ország adósságát csökkenteni kellett, a kormányzat inkább más utat választott, mint a lakosság adóinak növelését. Az intézkedések beváltak, azóta elhárult az államcsőd veszélye.


Fotó: Fekete Róbert
Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, Hanó Miklós VK elnök, dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, Vantara Gyula országgyűlési képviselő

A másik fontos és sürgősen megoldandó probléma a munkanélküliség kérdése volt. 2010-re 12 százalékra emelkedett a munkanélküliség aránya, azóta viszont a kemény munkának és a széles körű összefogásnak köszönhetően ez a szám 4 százalékra csökkent. Több megyében pedig már inkább munkaerőhiányról kell beszélni. Ráadásul a foglalkoztatás is nehéz kérdés volt, 2010-ben kevesebb mint négymillió ember dolgozott. Ekkor vállalta a kormány, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet fog teremteni, hogy a társadalom munkaalapú gazdaságra álljon át. Hogy a munka legyen az érték, abból tartsák el magukat a családok, ne a különböző segélyekből és juttatásokból.

A fórumon érintett téma volt még az illegális bevándorlás problémája, valamint a nemzetegyesítés és a rezsicsökkentés. Dr. Hoppál Péter kifejtette: a kormány a világban és az Európai Unióban egyedülálló családtámogatási rendszert dolgozott ki; 2010 óta 770 ezer új munkahely jött létre, 3,7 millióról 4,4 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma; csökkentették a személyi jövedelemadót, amivel százmilliárdok maradtak „a dolgozó magyar embereknél”, és több szakmában bérprogramok, életpályamodellek indultak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.