EUR: 324,37 Ft
CHF: 278,88 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Lányok! Csak lazán!

Megkezdte felkészülését a 2017-es Fina Világbajnokságon Japánnal, Hollandiával és Franciaországgal egy csoportban lévő női vízilabda-válogatott. A csapat több mint nyolc hetet edz, így nem csoda, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány az első hétre csapatösszetartó programokat is szervezett.

Csak lazán! – adta ki a jelszót a kapitány, aki a bajnokság után úgy küldte szabadságra a lányokat, hogy nem kell edzeniük, nincs egyéni program, majd közösen újra elkezdik a tréningeket. Igaz, senki nem volt eltiltva az edzéstől, így Bíró Attilát nem lepte meg, hogy a csapat szinte minden tagja készült egy kicsit, hogy ne a nulláról kezdje az edzéseket.


A lányok a strandröplabda pályán lazítottak (Fotó: Magyar Dávid/vízilabda szövetség)

– Az első napok nehezebbek, izomláz van, de azért a környezet, a körülmények biztos kárpótolják a csapatot, hiszen az első hetet Somorján töltjük, tökéletes körülmények között. Az X-BIONIC Sport Center irigylésre méltó, 26 olimpiai sportág igényeit kiszolgáló hiper-szuper központ – mondta a szövetségi kapitány, aki az edzések mellett az első hétre csapatépítő programokat is szervezett. A keddi strandröplabda-bajnokság után például biciklitúrán is részt vesznek a lányok, de lesz futás a Duna gátján, sőt még az edzőtábor melletti moziba is beülhetnek a játékosok.

A női válogatott világbajnoki 18-as kerete
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

– Mindenkinek az az álma, hogy hazai pályán, a vízilabda templomában döntőt játszhasson, és ott nyerjen. Ezért mindent meg is teszünk. Lehet, hogy később egy bronzéremnek is örülünk, az a cél, hogy érmet szerezzünk, a lehető legjobban szerepeljünk – mondta Bíró.
Ami a felkészülés további menetét illeti: a somorjai felvezető hét után Budapesten, majd a harmadik és negyedik héten Kínában készül a csapat, ahol június 6–11. között a világliga Szuperdöntőjében szerepel. Ezt követi három hét fővárosi edzőtábor, majd Miskolctapolcán játszik a Vodafone-kupán Ausztrália, az Egyesült Államok és Új-Zéland ellen.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hazaigazolt Tajti Mátyás

  Hazaigazolt Tajti Mátyás

  A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

 • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.

 • Ez a vb álomcsapata

  Ez a vb álomcsapata

  Kihirdette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szurkolók világbajnoki álomcsapatát. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez az összeállítás inkább érzelmi, mint szakmai alapon jött létre, hiszen három brazil labdarúgó is helyet kapott a keretben és Cristiano Ronaldo is be lett válogatva.