EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szombathely

Látogatható a püspökvár

Melyik szobában szállt meg IV. Károly, amikor Szombathelyen járt? Hogy néz ki a Mikes-könyvtár? Milyen ruhát viselt Brenner János azon az éjszakán, amikor meggyilkolták?

A többi közt ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak, akik ellátogatnak a szombathelyi püspöki palotába. Az épület felújított szárnyában helyet kapott Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont várja mindazokat, akik szeretnék megcsodálni az itt található értékeket és kincseket. (8. oldal)

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.