EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Veszprém

Legyünk büszkék Veszprémre!

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. részvételen alapuló közösségi mozgalmat indít városunk szépítésére.

A mozgalmat meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a VKSZ Zrt. és a város évek óta dolgozik együtt környezetünk szépítésén.


Brányi Mária (fotó: Domján Attila)

A mozgalomba szakembereket és lelkes amatőröket vonnának be, és olyan, korábban már meglévő programokra építenének, mint amilyen a Fenntarthatóság minden-KOR volt áprilisban a Veszprémvölgyben vagy épp a Sétál a család programsorozat. A kezdeményezés már olyan élő hagyományokat is követne, mint az egyéni önkormányzati képviselők virágosztása választókörzetükben. Az alpolgármester reméli, hogy a Városom Veszprém Mozgalommal sikerül megszólítani a civileket és a szakmai csoportokat. – Mindenki jöjjön elő az ötleteivel, legyünk partnerei egymásnak, ne adjuk fel az első akadálynál, tegyünk közösen azért, hogy Veszprém még szebb, még élhetőbb legyen!

dr. Temesvári Balázs vonzóvá szeretné tenni a városképet (fotó: Domján Attila)

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ő szerepük olyan, mint egy mozaikművesé: az apró kis értékekből, amik a városban fellelhetők, egy szép és vonzó városképet alkossanak. Úgy gondolja, ha a veszprémiek büszkék a városukra, az kisugárzik és még többeket vonz majd ide. Napi munkájuk során találkoznak olyan ötletekkel, amelyekkel magánemberek, civil szervezetek keresik meg őket. Ezeket a gondolatokat próbálják meg jól strukturált, szakmailag irányított keretek közé terelni. A közösségi részvételbe bevonnák az előkertek, utcakertek, udvarok, erkélyek zöldítését. Kerttervezési segédletet állítanak össze, amelyben avatott kerttervezők, kertészek összegyűjtik azokat a praktikus információkat, amelyekkel segíthetik a lakosság ilyen jellegű elképzeléseit. A mozgalomnak fontos eleme az edukáció, hogy az óvodásokat, iskolásokat is a környezettudatosságra neveljék.


Ovádi Péter önkormányzati képviselő virágot osztott (fotó: Domján Attila)

A Városom Veszprém Mozgalommal kapcsolatban folyamatosan közölnek információkat a Facebookon, ahol a mozgalom profilján keresztül is fel lehet venni a kapcsolatot a szolgáltatóval és meg lehet osztani azokat az ötleteket, amelyek városunk további szépülését szolgálják.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.