EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,21 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb Veszprém

Legyünk büszkék Veszprémre!

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. részvételen alapuló közösségi mozgalmat indít városunk szépítésére.

A mozgalmat meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a VKSZ Zrt. és a város évek óta dolgozik együtt környezetünk szépítésén.

Brányi Mária (fotó: Domján Attila)

A mozgalomba szakembereket és lelkes amatőröket vonnának be, és olyan, korábban már meglévő programokra építenének, mint amilyen a Fenntarthatóság minden-KOR volt áprilisban a Veszprémvölgyben vagy épp a Sétál a család programsorozat. A kezdeményezés már olyan élő hagyományokat is követne, mint az egyéni önkormányzati képviselők virágosztása választókörzetükben. Az alpolgármester reméli, hogy a Városom Veszprém Mozgalommal sikerül megszólítani a civileket és a szakmai csoportokat. – Mindenki jöjjön elő az ötleteivel, legyünk partnerei egymásnak, ne adjuk fel az első akadálynál, tegyünk közösen azért, hogy Veszprém még szebb, még élhetőbb legyen!

dr. Temesvári Balázs vonzóvá szeretné tenni a városképet (fotó: Domján Attila)

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ő szerepük olyan, mint egy mozaikművesé: az apró kis értékekből, amik a városban fellelhetők, egy szép és vonzó városképet alkossanak. Úgy gondolja, ha a veszprémiek büszkék a városukra, az kisugárzik és még többeket vonz majd ide. Napi munkájuk során találkoznak olyan ötletekkel, amelyekkel magánemberek, civil szervezetek keresik meg őket. Ezeket a gondolatokat próbálják meg jól strukturált, szakmailag irányított keretek közé terelni. A közösségi részvételbe bevonnák az előkertek, utcakertek, udvarok, erkélyek zöldítését. Kerttervezési segédletet állítanak össze, amelyben avatott kerttervezők, kertészek összegyűjtik azokat a praktikus információkat, amelyekkel segíthetik a lakosság ilyen jellegű elképzeléseit. A mozgalomnak fontos eleme az edukáció, hogy az óvodásokat, iskolásokat is a környezettudatosságra neveljék.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő virágot osztott (fotó: Domján Attila)

A Városom Veszprém Mozgalommal kapcsolatban folyamatosan közölnek információkat a Facebookon, ahol a mozgalom profilján keresztül is fel lehet venni a kapcsolatot a szolgáltatóval és meg lehet osztani azokat az ötleteket, amelyek városunk további szépülését szolgálják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.