EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

Liberálisok vitáztak Bayerrel

Egy gombostűt sem lehetett leejteni azon a közéleti vitaeseményen, ahol Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája és több balliberális ellenzéki – például Gulyás Márton aktivista vagy az LMP társelnöke, Szél Bernadett – ült le „kávézni” egy budai sörözőben. Az álláspontok nem közeledtek, mindenki a magáét fújta.

Sajátos hangnemű vitát folytatott egymással tegnap egy budai sörözőben Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Gulyás Márton munka nélküli hivatásos tüntető, valamint Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája. Utóbbit egy kis kávézásra hívta meg a Soros György-féle Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet, miután Bayer azt mondta, hogy a civileket „taknyukon, vérükön kellene kirángatni a Parlamentből”.


Fotó: Mészáros Diána

– Ezt a vért és taknyot azóta megbántam, hogy kimondtam. De bármennyire is szeretnének mást gondolni, természetesen arra gondoltam, hogy az illetéktelenül a Parlamentben tartózkodókat a parlamenti őrségnek kell ilyenkor kötelezően kiterelni a teremből – magyarázta Bayer, aki arra utalt, amikor Szél Bernadett bejuttatta a TASZ képviselőit a civil törvényről szóló bizottsági ülésre.

– Nem azért jöttem, hogy kávézgassak, a kijelentésért feljelentettem Bayer Zsoltot, mert amit mondott, az uszítás – reagált Szél Bernadett, aki a több órán át tartó, sokszor éles hangnemű vita végén mégis békülékenyebb hangnemben kérte Bayer Zsoltot, hogy az újságíró járjon közben kormánypárti politikus ismerőseinél, hogy minél többen írják alá közülük is az LMP által kezdeményezett, a politikai hangnem eldurvulása ellen tiltakozó nyilatkozatukat.


Fotó: Mészáros Diána

Gulyás Márton és Varga Gergő, a kormányellenes tüntetések két provokátora, akiket 500 órányi közmunkára ítéltek a Sándor-palota megrongálásáért, Bayer meghívására voltak jelen. A publicista számon is kérte rajtuk, hogy Varga ugyanúgy „kirángatná” a kormányt a Parlamentből, ez miért nem számít erőszaknak. Vendéglátóitól, a TASZ aktivistáitól, Dojcsák Dalmától, a szólásszabadság-program vezetőjétől és társától, Szeles Andrástól pedig azt kérdezte, hogy akkor miért nem emelik fel a szavukat, amikor liberális újságírók a Facebookon neki ajánlgatnak „lámpavasat”.

Ezen a ponton némi hebegés következett, de a jelenlévők megtudhatták a jogvédőktől, hogy az újságírót munka közben megilleti a jogi védelem, akármilyen médiumnál is dolgozzék. Ennek ellentmondott a szintén jelen lévő Jurák Kata beszámolója. A Pesti Srácok újságíróját a kormányellenes tüntetéseken inzultálták, amiről most is beszámolt. A jelen lévő jogvédők azonban ezt nem kifogásolták, most is csak annyit mondtak: az újságíró tegyen bejelentést. Az esemény végén Gulyás Márton senkinek nem akart nyilatkozni, amíg a szerinte kormánypárti médiumok képviselői jelen voltak.

Igaz, a vita közben is csak vezényszóként szerepelt Gulyásnál a „párbeszéd” kifejezés, vitapartnereit rendszerint nem hallgatta végig, szavukba vágott és a közbeszéd megtisztítása helyett folyamatosan politikai változást szorgalmazott – mintha a rendezvénynek ehhez bármi köze lett volna.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.