EUR: 318,79 Ft
CHF: 273,94 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Külföld

Macron már ki is jelölte, ki lesz Franciaország következő miniszterelnöke

Edouard Philippe, a normandiai Le Havre polgármestere lesz Franciaország következő miniszterelnöke – közölte Emmanuel Macron, miután ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

Philippe republikánus politikus, de közel áll a baloldalhoz, inkább tartják centristának, mint jobboldalinak, már csak azért is, mert korábban a baloldalon politizált – írja az Origo.


A 2010 óta Le Havre polgármestere fiatalon szocialista színekben politizált.

Közben a francia sajtó napok óta cikkezik Emmanuel Macron szexuális beállítottságáról. Miközben hónapok óta többen is azt feltételezik, hogy a francia államfő homoszexuális, pár lap pont az ellenkezőjét igyekszik bizonyítani.

A legkomolyabb napi- és hetilapok is foglalkoztak az elmúlt hónapokban azzal, hogy sokan azt feltételezik, csak látszatházasságban él Macron a feleségével, és valódi élettársa Mathieu Gallet, a Radio France elnöke – írja az Origo. Február elején Macron mint meglepetésvendég megjelent a tiszteletére tartott kampányrendezvényen egy párizsi színházban, és mindezt cáfolta. Meglepetésre, Gallet-t meg is nevezte. Ezek után egyébként sokan azt várták, hogy Gallet is megszólal, de ez nem történt meg – idézi fel a korábbi eseményeket a lap.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bakancslistát teljesít a halálos beteg kutya

  Bakancslistát teljesít a halálos beteg kutya

  Nemrég derült ki, hogy Isaac a vakvezető kutya rákos megbetegedésben szenved. A családja úgy döntött a halálos betegségben szenvedő kutyus mindennapjait csupa örömmel szeretnék megtölteni, ezért Isaac nevében egy bakancslistát hoztak létre.

 • Szijjártó: Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

  Szijjártó: Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

  Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét annak érdekében, hogy megoldódjon Ukrajnával az ottani kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt kialakult konfliktus – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi helyettes államtitkárral tárgyalt.

 • Kutyákat és rókákat vetnek be a német reptereken

  Kutyákat és rókákat vetnek be a német reptereken

  Kutyák, rókák és ragadozó madarak bevetésével próbálják kivédeni a németországi reptereken a repülőgépekkel ütköző madarak problémáját, amely éves szinten 1,7 milliárd euró (543 milliárd forint) kárt okoz világszerte.