2018. január 18., csütörtök
Piroska

Belföld

Magyar diákokra támadtak migránsok

Helyén volt a kecskeméti tanár esze és szíve, ezért nem történt tragédia, amikor a francia határ előtt a kövekkel felfegyverkezett migránsok rátámadtak a diákokat szállító mikrobuszra.

Hajnalodott, amikor hétfőn a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjait szállító mikrobusz Franciaországban a calais-i kompkikötő felé közeledett. Londonba igyekeztek, a világ legnagyobb energiatakarékossági versenyére, az ECO-marathonra, hogy megméressék magukat az általuk tervezett és épített elektromos autóval. Pár száz méterre lehettek a határtól, mindenki az igazolványát vette elő, amikor a sofőr az autópálya közepén egy kukát vett észre.


A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola, Kandó Electric nevű csapatának elektromos autóját leplezik le a Shell Eco-marathon Europe 2015 üzemanyag-hatékonysági verseny sajtótájékoztatóján a budapesti Várkert Bazár Öntőház udvarán /Fotó: MTI – Marjai János

– Lelassítottam, mire kicsivel odébb, az úttesten keresztbe fordított, betonból készült térelválasztók mögül fölugrott egy hátizsákos afrikai férfi, és kezében egy kővel felénk rohant. Padlógázzal kikerültem őt, ekkor oldalról további hat férfi futott felénk, egyikük megdobta a mikrobusz ablakát. A zajtól nagyon megijedtünk, a határig meg se mertünk állni. A sérült üveg helyére kartonpapírt ragasztottunk, majd itthon megjavítjuk – idézte fel a történteket a Lokálnak Mészáros Károly tanár, a mikrobusz vezetője.

A támadás leginkább a törékeny alkatú Zsuzsit, a csapat egyetlen lány tagját viselte meg, sokáig zokogott, mert a mellette lévő ablakot érte a találat. Csak azért nem robbant az arcába az üvegtábla, mert azt a sötétítőfólia egyben tartotta. Ő fogja vezetni a kandósok autóját a hétvégi versenyen.– A támadás előtt egy rendőrt sem láttunk a calais-i menekülttábor környékén, pedig tavaly hemzsegtek ott az állig felfegyverzett egyenruhások és kutyás járőrök. Mindennél fontosabb a gyerekek biztonsága, ezért a visszaúton, a francia határt átlépve messze elkerüljük azt a kritikus szakaszt – ígérte Mészáros Károly

Kapcsolódó Cikkek

 • Fellép a kormány Sorosék ellen

  Fellép a kormány Sorosék ellen

  Törvénycsomagot alkotott a kabinet a migráció szervezőivel szemben. Mint ismeretes Soros György és jól felépített és szervezett hálózata azon munkálkodik, hogy gyakorlatilag felső kvóta nélkül érkezzenek hazánkba is a migránsok.

 • Válságban a Momentum

  Válságban a Momentum

  Reményvesztett levelet írt a Momentum választmányi tagjainak Papp Gergő, aki decemberben nemcsak kommunikációs igazgatói posztjáról mondott le, de minden kapcsolatot megszakított a párttal.

 • Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Terry Black: Vona Gábor biszex, talán meleg is

  Távol maradt a tegnapi bírósági tárgyalástól Vona Gábor. A Jobbik elnökét azért várták a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy megcáfolja Terry Black és Amanda Elstak korábbi állításait, miszerint korábban az ő köreikbe járt és melegpartikon vett részt.