2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Magyar segítség Irakban

Magyar segítséggel újulhatnak meg a lerombolt keresztény városok Irakban. Több mint egy milliárd forintból indulhat meg több elpusztított település újjáépítése: a pénzből házakra és iskolákra is jut. Nemrég egy magyar küldöttség járt Erbilben, ahol több mint 1200 keresztény ember várja, hogy új életet kezdhessen. A közmédia stábja exkluzív felvételeket készített.

A több mint egymilliárd forintos magyar támogatásból új házak és egy iskola is épülhet a keresztények ősi földjén.

A magyar küldöttség az üldözött keresztény közösségeket kereste fel a háború sújtotta országban, arra keresték a választ, hogy tudnának új életet kezdeni az emberek a lerombolt területeken.

A karakoshi székesegyház kiégett falai között némán hallgatták a háború okozta sokkból lassan magukhoz térő keresztények Böjte Csaba magyarul elhangzó imáját.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Anyai szeretet

    A nap képe: Anyai szeretet

    Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) négy órával a születése után már anyjával, Kwanzával sétált a Nyíregyházi Állatparkban kifutóján.

  • Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb csatangoló medve tartja lázban a fél országot. Országjáró maci dublőre a hétvégén kezdte túráját kis bocsával egyetemben a Borsod megyei Sajókeresztúron, és Miskolc érintésével vasárnap éjszaka már Mályiban kóborolt.