EUR: 322,44 Ft
CHF: 279,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Szeged

Magyarok harangja

Felavatták a világ magyarságának harangját Szegeden. A harangot a dómban Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök szentelte fel, majd a VII. Magyar Világtalálkozó zárónapján a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke, vitéz Szilágyi Árpád alsóvárosi Nemzeti Emlékkertjében Szaplonczay Miklós görög katolikus parókus áldotta meg.

Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke szerint ez a harang nemcsak hagyományt teremt, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a Nemzeti Emlékkert igazi zarándokhellyé váljon. Juhász Tünde kormánymegbízott hangsúlyozta, a világ magyarságának harangja nemcsak ég és föld között közvetít, hanem magyar és magyar között is, éljen a világ bármely pontján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.