EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,21 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Május közepére elkészül a Róbert Károly körút egy részének felújítása

Véget ér május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a honlapján.

A közlemény szerint az autósok már másnap, vagyis május 14-én korlátozások nélkül használhatják a körút felújított szakaszát.

A tavaly szeptemberben elkezdett felújítás alatt 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, új pályaszerkezet épült, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdák, nőttek a zöldfelületek.

Megújultak a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányok, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidak, a hozzá tartozó korlátokkal és lépcsőkkel együtt, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot is cserélték.

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje. Újra eredeti útvonalán jár majd a 105-ös busz – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.