EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Szolnok

Makovecz Imre álma az Agórában

Imre álma, Makovecz Imre megrajzolt hite az égtől a földig címmel közel ötven művet tartalmazó emlékkiállítás nyílt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ galériájában, ahol a Kossuth-díjas magyar építész képeit lehet megcsodálni május 22-ig.

Makovecz Imre a magyar organikus építészet megteremtője, a Magyar Művészeti Akadémia alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke. A tiszteletére rendezett kiállítást Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitotta meg.


– Azon túl, hogy egy kiváló építész és a magyar szellemi élet egyik legnagyobb alakja volt, egy olyan univerzális gondolkodó is, aki nagyon sokféle tevékenységet folytatott egész életében: oktatott, szervezett, aktívan részt vett a közéletben. Ez a kiállítás hűen tükrözi személyiségét – válaszolta kérdésünkre Verebes.

Május 5-től 22-ig tekinthető meg a kiállítás
Fotó: Svarsnig Judit

A kiállításon főleg rajzok láthatók, de találhatók közöttük építészeti tervek is. Ezekről Verebes így vélekedik: – Inkább víziók ezek, épületeknek, környezeteknek, állapotoknak a víziói, semmint szakmai építészeti tervek. De vannak olyan munkák is, amelyek megvalósultak.

A rajzokon gyakran szerepel Makovecz kézírása, így a művész gondolatait is elolvashatják az érdeklődők.

A művész gondolatai is olvashatók egyes képeken
Fotó: Svarsnig Judit

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.