EUR: 324,35 Ft
CHF: 278,87 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Miskolc

Megelevenedik a Népkert!

Az eltűnt gyermekek világnapját 1983 óta tartják meg minden év május 25-én, Ronald Reagan amerikai elnök kezdeményezésére. Magyarországon az Ezer Lámpás Éjszakája 2011. május 25-én, Budapesten debütált, a rendezvényt idén 7. alkalommal rendezik meg, 2017. május 28-án Miskolcon és még 12 városban. Ennek a civil kezdeményezésnek az a célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, valamint hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásához.

Miskolcon – mint minden évben – a Miskolci Kulturális Központ egész napos rendezvényt szervez, amely a gyerekekről és a családokról szól, lesz légvár, arcfestés, rajzfoglalkozás, lufihajtogatás és koncertek. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben a rendezvény keretében több mint 100 koncertet adtak országszerte, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyermekeltűnések problémájára. Idén 13 városban több mint 50 előadó lép színpadra és zenél az eltűnt gyermekekért. Miskolcon 18 órától az Eleven Hold, 19.15-től a Bihal Roland & the Crew, 20.15-től Singh Viki, 21.15-től pedig Veréb Tamás lép fel. 21.30-tól kerül sor a világító lufik magasba engedésére.


A civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban. Minden helyszínen az ORFK munkatársai adnak felvilágosítást. A program legmeghatóbb része a több ezer, LED-fénnyel világító léggömb magasba emelkedése, ezzel mutatva az utat minden eltűnt gyermeknek.

Singh Viki is fellép a Népkertben – fotó: Lokál

A miskolci szervezők az esemény alkalmából meghirdetik a családi aszfaltrajzversenyt, valamint a magyar népmesehősök jelmezversenyét. Az első öt helyezett értékes nyereményben részesül. Jelentkezni az Ifjúsági Házban lehet, telefon: 46/412-508, e-mail: pongracz.ildiko@miskolcikulturaliskozpont.hu, illetve a Népkertben, a rendezvény napján 11 óráig. A programban szerepel még tánc- és mazsorettbemutató, valamint bábszínházi előadás is. Az események 10.30-kor kezdődnek és a 21.30-as lufifelengedéssel zárulnak.


Kiegészítő programok

A Planetáriumban 3D-s vetítések, előadások. Kismesterség-bemutatók, táncház, arcfestés, pónilovaglás, lufihajtogatás, játszótér, ugrálóvár, játszóház, körhinta, vurstli, állatsimogató, játszóházak, utcazenészek, lézerharcjáték, íjászat, gömbfutball, tűzoltó és rendőrautók bemutatója, naptávcső, sakkszimultán, repülőmodell- és sárkánykészítés, karatebemutató, kintornás, guruló ló, homokkép készítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.