EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Meghalt a MotoGP bajnoka

Harmincöt éves korában egy cesenai kórházban meghalt Nicky Hayden motorversenyző, a MotoGP 2006-os világbajnoka. Az amerikai versenyzőt múlt szerdán, kerékpározás közben gázolta el egy személygépkocsi Olaszországban.

A kórházi jelentés szerint a fejében duzzanat keletkezett, amely nem csökkent, ezenkívül csípő- és combcsonttörést is szenvedett. A klinika orvosai nem merték megműteni, sőt borúlátóan nyilatkoztak állapotával kapcsolatban. A Kentucky Kölyöknek becézett motoros 2003 és 2009 között a Honda versenyzője volt, és ugyan csak három MotoGP-futamot nyert, de máig emlékezetes csatát vívott a 2005–2006-os szezonban Valentino Rossival a vb-címért. Amerikai pilóta azóta sem nyert világbajnokságot a sorozatban. Tavaly a Superbike-ba igazolt.

Hayden pontosan egy hónappal az olasz veterán kerékpáros, Michele Scarponi végzetes balesete – őt is edzés közben ütötte el egy autó – után halt meg. Utolsó óráiban ott volt mellette édesanyja, testvére és a menyasszonya, Jackie.

/Fotó: EPA/TOMMASO TORRI

– Megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni. Soha nem fogunk elfelejteni! – írta közösségi oldalán hondás csapattársa, Stefan Bradl.

Olasz sajtóértesülések szerint Nicky Hayden balesetét rögzítette egy biztonsági kamera, és jól kivehető, hogy a versenyző nem állt meg egy stoptáblánál, így a gépkocsi telibe kapta. A felvételt a rendőrség elemzi, és az autó 30 éves sofőrjének felelősségét is vizsgálják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.