2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Extra

Mégsem vonul börtönbe a hatalmas divatház örököse!

Enyhitette a Nina Ricci világhírű divatmárka örökösének első fokon kiszabott büntetését egy párizsi fellebbviteli bíróság pénteken, így nem kell börtönbe vonulnia adócsalás miatt a 76 éves Arlette Riccinek.

Egy párizsi bíróság 2015-ben három év szabadságvesztésre, ebből egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az örökösnőt, amiért több mint 20 év alatt 17 millió euró adót csalt el Franciaországban, a pénzt pedig svájci bankszámlákon helyezte el.


A fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta az egy év letöltendő szabadságvesztést, így Arlette Riccinek egy napot sem kell börtönben töltenie. Az alacsonyabb fokú bíróság elkobozta az örökösnő két értékes ingatlanját, és kiszabott egymillió euró bírságot is, ezeket a fellebbviteli bíróság változatlanul hagyta.

A Ricci-márka örökösének adócsalására úgy derült fény, hogy a HSBC brit nagybank svájci fiókjának egyik volt alkalmazottja, Hervé Falciani ellopta a bankból számos ügyfél adatait és 2009-ben átadta azokat a francia adóhivatalnak.

Arlette Ricci adótartozásának pontos összegét még nem állapították meg, az még vita tárgya a felek között. Az örökösnő betegségre hivatkozva távol maradt a pénteki tárgyalásról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szexért ad interjút Hujber

  Szexért ad interjút Hujber

  Hujber Ferenc újra bombát robbantott: A színész kijelentette, hogy csak olyan nőnek ad interjút, aki lefekszik vele.

 • Hamarabb érkezhet Cooky kisfia

  Hamarabb érkezhet Cooky kisfia

  Cooky és párja, Debóra boldogabbak, mint valaha, hisz napokon belül megszületik első közös gyermekük, akit Kevinnek fognak hívni. A rádiósmár nagyon izgatott az apás szülés miatt, pláne hogy kiderült: a vártnál hamarabb érkezik a baba.

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.