EUR: 324,01 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Extra

Mégsem vonul börtönbe a hatalmas divatház örököse!

Enyhitette a Nina Ricci világhírű divatmárka örökösének első fokon kiszabott büntetését egy párizsi fellebbviteli bíróság pénteken, így nem kell börtönbe vonulnia adócsalás miatt a 76 éves Arlette Riccinek.

Egy párizsi bíróság 2015-ben három év szabadságvesztésre, ebből egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az örökösnőt, amiért több mint 20 év alatt 17 millió euró adót csalt el Franciaországban, a pénzt pedig svájci bankszámlákon helyezte el.


A fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta az egy év letöltendő szabadságvesztést, így Arlette Riccinek egy napot sem kell börtönben töltenie. Az alacsonyabb fokú bíróság elkobozta az örökösnő két értékes ingatlanját, és kiszabott egymillió euró bírságot is, ezeket a fellebbviteli bíróság változatlanul hagyta.

A Ricci-márka örökösének adócsalására úgy derült fény, hogy a HSBC brit nagybank svájci fiókjának egyik volt alkalmazottja, Hervé Falciani ellopta a bankból számos ügyfél adatait és 2009-ben átadta azokat a francia adóhivatalnak.

Arlette Ricci adótartozásának pontos összegét még nem állapították meg, az még vita tárgya a felek között. Az örökösnő betegségre hivatkozva távol maradt a pénteki tárgyalásról.

Kapcsolódó Cikkek