EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Székesfehérvár

Megújul a Ligetsor

Teljesen felújítják a szedreskerti városrész „főutját”, a Ligetsort. A munka június 6-án kezdődik és várhatóan egy évig tart.

A projekttel párhuzamosan valósul meg az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz-vezetékének és az elöregedett gravitációs szennyvízcsatornának a cseréje. Ez azt jelenti, hogy kicserélnek egy 110 éves főnyomócsövet, a gravitációs szennyvízvezetéket, csapadékvíz-elvezetést építenek, és körforgalom lesz a Bregyó köznél. A vezetéknek az átépítés alatti üzemen kívül helyezése miatt szükséges a Seregélyesi úti főellátó vízvezeték jelenleg is zajló kiépítése.


A forgalom az amúgy is túlzsúfolt Palotai útra terelődik majd át. Fotó: K. Mátyás Bertalan

A munkálatokról a lakossági fórumon számolt be Szigli István önkormányzati képviselő. Elhangzott: a munkálatok megkezdésekor átterelik a Palotai út felé a Szedresről induló buszokat.
Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta: a Ligetsor alatt húzódik a város egyik főellátó ivóvíz vezetéke. A munkálatok során két forgalmi sáv és kerékpárút lesz, és új parkolók és járdák épülnek a Ligetsoron. A kivitelezés 200 méteres szakaszonként, reggel 5 és délután 6 óra között történik. A megfelelő tájékoztatás érdekében a kivitelezők folyamatosan szórólapoznak majd, a Szedres dűlőben lévő garázssor mögött pedig lesz egy olyan iroda, ahol mindig találnak valakit a lakók.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.