2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Zalaegerszeg

Megújul a nővérszálló

136,5 millió forintos beruházással elkezdődött Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórház nővérszállójának felújítása. Az épület megújítása biztosítja az intézmény energiahatékonyságának javítását és a megújuló energiafelhasználás fokozását.

A kórház az egészségügyi dolgozók lakhatási gondjainak megoldására a Kossuth utca 46–48. szám alatt nővérszállót tart fenn. A négyszintes épület több mint harminc éve épült, és csak általános karbantartásokat végeztek rajta, de jelentősebb felújítás erőforrások hiánya miatt nem történt. Az épület utcafronti oldala teraszokkal szabdalt, jelentős üvegfelületekkel rendelkezik, ami az energiahatékonyság szempontjából kedvezőtlen. Az ingatlan jelenlegi hőtechnikai megoldásai elavultak, működtetése nagyon sok energiát igényel. A projekt eredményeként megújul a nővérszálló, növekedik az energiahatékonyság, és környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszereket alkalmaznak majd. A felújítás ideje alatt a Mentálhigiénés Központ változatlanul működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.