2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Zalaegerszeg

Megújul a nővérszálló

136,5 millió forintos beruházással elkezdődött Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórház nővérszállójának felújítása. Az épület megújítása biztosítja az intézmény energiahatékonyságának javítását és a megújuló energiafelhasználás fokozását.

A kórház az egészségügyi dolgozók lakhatási gondjainak megoldására a Kossuth utca 46–48. szám alatt nővérszállót tart fenn. A négyszintes épület több mint harminc éve épült, és csak általános karbantartásokat végeztek rajta, de jelentősebb felújítás erőforrások hiánya miatt nem történt. Az épület utcafronti oldala teraszokkal szabdalt, jelentős üvegfelületekkel rendelkezik, ami az energiahatékonyság szempontjából kedvezőtlen. Az ingatlan jelenlegi hőtechnikai megoldásai elavultak, működtetése nagyon sok energiát igényel. A projekt eredményeként megújul a nővérszálló, növekedik az energiahatékonyság, és környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszereket alkalmaznak majd. A felújítás ideje alatt a Mentálhigiénés Központ változatlanul működik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.