EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Sport

Michelisz lecsúszott a dobogóról

Michelisz Norbert negyedikként ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi második, fő futamán.

Tényleg éhesek a magyarok a sportsikerre. Két-három futballbajnoki fordulónyi embersereg – azaz 35-40 ezer ember – volt kíváncsi Michelisz Norbertre a Hungaroringen. Sajnos nem ünnepelhettek önfeledten, a WTCC-sorozatban szereplő Honda csapat pilótája nem ért fel a dobogóra, a fő futamban a negyedik lett.


A korábban Mogyoródon oly sok sikert arató Michelisz már az időmérő során sem remekelt, igaz, a Hondák ezúttal 80 kilós pluszterhet cipeltek. A magyar pilóta az ötödik helyről vághatott neki az első futamnak, ám hiába startolt viszonylag jól, hamar összekoccant egy Volvóval, és ezzel elszálltak dobogós reményei. A csapat inkább azon munkálkodott, hogy a második futamra összekalapálják az autót.

– Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült dobogóra állnom a hazai versenyen – nyilatkozta Michelisz. – Szerettem volna örömet szerezni ennek a csodálatos közönségnek. El sem tudom mondani, milyen sokat jelent, hogy minden évben ilyen csodálatos hangulatot teremtenek. A vb-pontversenyben komoly hátrányba kerültem, de nem adom fel.


A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel nem fejezte be a futamot, amelyet a marokkói Mehdi Bennani nyert meg. A világbajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.

WTCC, Hungaroring:

Fő futam (15 kör, 65,715 km): 1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée), 2. Nicky Catsburg (holland, Volvo S60), 3. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée), 4. Michelisz Norbert (Honda Civic)

Nyitófutam (12 kör, 52,572 km): 1. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 22:28,644 perc, 2. Chilton 0,768 másodperc hátrány, 3. Rob Huff (brit, Citroën C-Elysée) 2,296 mp h., … 13. Nagy 39,607 mp h., … 15. Michelisz 5 kör hátrány

A vb-pontverseny állása:

 1. Monteiro 123 pont
 2. Catsburg (Volvo) 85 pont
 3. Tom Chilton (Citroën) 81 pont

8. Michelisz (Honda) 62 pont

Kapcsolódó Cikkek

 • Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

  Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

  Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén.

 • Vért izzadva győztek a brazilok

  Vért izzadva győztek a brazilok

  Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert az E csoportban.