EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,56 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Michelisz lecsúszott a dobogóról

Michelisz Norbert negyedikként ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi második, fő futamán.

Tényleg éhesek a magyarok a sportsikerre. Két-három futballbajnoki fordulónyi embersereg – azaz 35-40 ezer ember – volt kíváncsi Michelisz Norbertre a Hungaroringen. Sajnos nem ünnepelhettek önfeledten, a WTCC-sorozatban szereplő Honda csapat pilótája nem ért fel a dobogóra, a fő futamban a negyedik lett.

A korábban Mogyoródon oly sok sikert arató Michelisz már az időmérő során sem remekelt, igaz, a Hondák ezúttal 80 kilós pluszterhet cipeltek. A magyar pilóta az ötödik helyről vághatott neki az első futamnak, ám hiába startolt viszonylag jól, hamar összekoccant egy Volvóval, és ezzel elszálltak dobogós reményei. A csapat inkább azon munkálkodott, hogy a második futamra összekalapálják az autót.

– Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült dobogóra állnom a hazai versenyen – nyilatkozta Michelisz. – Szerettem volna örömet szerezni ennek a csodálatos közönségnek. El sem tudom mondani, milyen sokat jelent, hogy minden évben ilyen csodálatos hangulatot teremtenek. A vb-pontversenyben komoly hátrányba kerültem, de nem adom fel.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel nem fejezte be a futamot, amelyet a marokkói Mehdi Bennani nyert meg. A világbajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.

WTCC, Hungaroring:

Fő futam (15 kör, 65,715 km): 1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée), 2. Nicky Catsburg (holland, Volvo S60), 3. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée), 4. Michelisz Norbert (Honda Civic)

Nyitófutam (12 kör, 52,572 km): 1. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 22:28,644 perc, 2. Chilton 0,768 másodperc hátrány, 3. Rob Huff (brit, Citroën C-Elysée) 2,296 mp h., … 13. Nagy 39,607 mp h., … 15. Michelisz 5 kör hátrány

A vb-pontverseny állása:

 1. Monteiro 123 pont
 2. Catsburg (Volvo) 85 pont
 3. Tom Chilton (Citroën) 81 pont

8. Michelisz (Honda) 62 pont

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!