2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Migránsok támadták meg a magyar diákokat szállító buszt

Hétfő hajnalba dobálták meg azt a buszt Calais-nál, amiben magyar tanulók ás tanárok ültek.

Az esetről a HVG.hu számolt be. A lapnak az egyik diák mesélt a támadásról.

Valószínűleg menekültek dobálták meg hétfő hajnali háromnegyed öt körül Franciaországban azt az Opel Vivarót, amelyben a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai valamint tanárai ültek, összesen nyolcan – írja a HVG.hu.

Bár a kisbusznak betört az üvege, szerencsére senki nem sérült meg a támadásban.

Nem ez volt az első eset, amikor magyarokat támadtak meg Calaisnál.

Mint arról beszámoltunk május közepén sokkoló felvételt tett közzé egy magyar kamionos, aki videóra vette, hogyan támadták meg Franciaországban a menekültek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.