EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Belföld

Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak, majd taxiba ülnek. Az áldatlan állapotokról az Origo írt.

/Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

A La Chapelle metrómegálló Párizs belvárosában van. A szerelvények itt nem a föld alatt, hanem a felszínen járnak, magasvasútként. A megálló északi oldalán kezdődik a La Chapelle-Pajol negyed, amely az elmúlt egy-két évben Párizs talán legrémesebb részévé vált. Mivel a metró alatt egy illegális migránstábor alakult ki, a negyedet megszállták a muszlim férfiak. A tábort ugyan néhány hónapja felszámolták, de nagyon sokan ott maradtak a közelben, és kapualjakban, buszmegállókban élnek. Ráadásul nem messze van egy kisebb befogadótábor, ahonnan kijárnak a migránsok, és belekötnek a nőkbe. Naponta 50–75-en érkeznek a befogadóállomásra.

La Chapelle egyébként két metrómegállóra van az egyik legszebb, a turisták által leginkább látogatott párizsi környéktől, a Montmartre és a Sacré-Coeur történelmi negyedétől. A chapelle-i kávézókban egyszerűen nincsenek már nők, aminek két oka van. Egyrészt a férfiak üvöltözni kezdenek velük, hogy nő létükre mit keresnek egy kávézóban. És ez még a jobbik eset. A rosszabbik az, ha leköpik vagy fogdosni kezdik őket. A Le Figaro hosszabb riportot közölt ott élő nőkkel. Egyikük arról beszélt, hogy a migránsválság óta még elviselhetetlenebb a helyzet. A nők – amennyiben arrafelé merészkednek – inkább melegítőben közlekednek, hogy csúnyábbnak, elhanyagoltabbnak tűnjenek.

A francia lap beszámolója szerint öt óra után a nők úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak, fognak egy taxit, és csak úgy mernek hazamenni. Azt írják: öt után olyan zónává alakul a környék, ahol nincsenek jogok. Mindennapos a rablás, a nők fogdosása, a drogkereskedés. És a kerület polgármesteri hivatala sem sokat segít.

 

Kapcsolódó Cikkek