2017. november 22., szerda
Cecília

Belföld

Milliókat tettek zsebre a Momentum főnökei

Eddig több mint 16 millió forintot keresett hallgatói érdekvédelemből a Momentum Mozgalom több tagja – írja az Origo.

Soproni Tamás, a párt alelnöke több mint másfél millió forintot tett zsebre a höközéssel – számol be a nyilvános adatok végigböngészésének eredményéről a lap. Ebből kiderül, hogy a Momentum nagyrészt a budapesti egyetemi vezetőkre épül. És már korábban jól éltek a mozgalmárkodásból, azelőtt, hogy kitalálták volna olimpiaellenes klubjukat, és hogy megjelent volna a háttérben Soros György – teszi hozzá az Origo.

A lap beszámol arról is, hogy a Momentum gyakorlatilag az ELTE Bibó István Szakkollégiumából, valamint az ELTE HÖK-világból nőtt ki. A két szervezet között erőteljes az intézményi kapcsolat, ami sok esetben személyi átfedésekben nyilvánul meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zagyva tagadja a zsidózást

    Zagyva tagadja a zsidózást

    Rágalomnak tartja és visszautasítja az antiszemitizmus emlegetését Zagyva György Gyula annak a rádiófelvételnek a kapcsán, amiről a Lokál is beszámolt. A Mandiner írta meg elsőként, hogy a holokauszton nevetgélt és viccelődött társaival együtt a Jobbik volt parlamenti képviselője, akiről tegnap egy újabb kínos hangfelvétel került nyilvánosságra.

  • Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Tableteket tesztelnek a légi mentők

    Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.