EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Milliókat tettek zsebre a Momentum főnökei

Eddig több mint 16 millió forintot keresett hallgatói érdekvédelemből a Momentum Mozgalom több tagja – írja az Origo.

Soproni Tamás, a párt alelnöke több mint másfél millió forintot tett zsebre a höközéssel – számol be a nyilvános adatok végigböngészésének eredményéről a lap. Ebből kiderül, hogy a Momentum nagyrészt a budapesti egyetemi vezetőkre épül. És már korábban jól éltek a mozgalmárkodásból, azelőtt, hogy kitalálták volna olimpiaellenes klubjukat, és hogy megjelent volna a háttérben Soros György – teszi hozzá az Origo.

A lap beszámol arról is, hogy a Momentum gyakorlatilag az ELTE Bibó István Szakkollégiumából, valamint az ELTE HÖK-világból nőtt ki. A két szervezet között erőteljes az intézményi kapcsolat, ami sok esetben személyi átfedésekben nyilvánul meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Kigyulladt egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtökön Csongrádon, a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

  • Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós István főpolgármester közlése szerint a fővárosi patkányirtásért felelős cég folyamatosan végzi a munkáját, a tavaly augusztustól idén márciusig tartó időszakban csökkent a lakossági patkányészlelések száma, ugyanakkor a patkányok száma magasabb az elfogadhatónál.