EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Érd

Miniszervizek kerekezőknek

Hat úgynevezett bringapontot helyezett el Érden a Fidelitas városi csoportja. Ezeket a kerékpárosok által ingyen használható miniszervizeket május 14-én mutatták be a nagyközönségnek a Polgárok Háza bejáratánál.

Az egyedi tervezésű és egy gyors, szakszerű javításhoz szükséges szerszámokkal – egyebek mellett defektjavító készlettel, marokkulcskészlettel, villáskulcsokkal, pumpával – felszerelt kis szekrényeket a város hat pontján helyezték el.

A kis szekrény polcain a legszükségesebb eszközök kaptak helyet

Így ettől kezdve az Érd Arénánál, a Polgárok Házánál, a Köleses Sörözőnél, a Gyros Mánia bejáratánál, a Szieszta Cafénál és az Intersparnál állnak a bajba jutott kerékpárosok rendelkezésére.

Az ötletgazda a városi Fidelitas-csoport alelnöke, Vágó-Szincsák Sára, aki – mint elmondta – többször járt már pórul bringázás közben, és mivel nem volt lehetősége megjavítani a biciklijét, tolnia kellett hazáig.

A csoport elnöke, Riebel Zsófia elmondta a Lokál Extra munkatársának: az érdi Fidelitas fontosnak tartja, hogy az érdi kerékpáros-közösséget támogassa, ezáltal sportolásra, egészséges életmódra és közösségépítésre sarkallja az embereket. A miniszervizekkel az érdi bicikliseket kívánják kiszolgálni; lehetőséget kínálni arra, hogy ha bajba kerülnek Érden, akkor kétkerekűjüket meg tudják javítani, ne kényszerüljenek egy kerékpárszervizt keresni. Megjegyezte azt is, hogy a bringapontok csaknem félmillió forintból valósultak meg, de a jövőben szeretnék bővíteni az állomásokat, az új címekhez javaslatokat várnak a fidelitaserd@gmail.com e-mail-címre.

Kapcsolódó Cikkek