EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Érd

Miniszervizek kerekezőknek

Hat úgynevezett bringapontot helyezett el Érden a Fidelitas városi csoportja. Ezeket a kerékpárosok által ingyen használható miniszervizeket május 14-én mutatták be a nagyközönségnek a Polgárok Háza bejáratánál.

Az egyedi tervezésű és egy gyors, szakszerű javításhoz szükséges szerszámokkal – egyebek mellett defektjavító készlettel, marokkulcskészlettel, villáskulcsokkal, pumpával – felszerelt kis szekrényeket a város hat pontján helyezték el.


A kis szekrény polcain a legszükségesebb eszközök kaptak helyet

Így ettől kezdve az Érd Arénánál, a Polgárok Házánál, a Köleses Sörözőnél, a Gyros Mánia bejáratánál, a Szieszta Cafénál és az Intersparnál állnak a bajba jutott kerékpárosok rendelkezésére.

Az ötletgazda a városi Fidelitas-csoport alelnöke, Vágó-Szincsák Sára, aki – mint elmondta – többször járt már pórul bringázás közben, és mivel nem volt lehetősége megjavítani a biciklijét, tolnia kellett hazáig.

A csoport elnöke, Riebel Zsófia elmondta a Lokál Extra munkatársának: az érdi Fidelitas fontosnak tartja, hogy az érdi kerékpáros-közösséget támogassa, ezáltal sportolásra, egészséges életmódra és közösségépítésre sarkallja az embereket. A miniszervizekkel az érdi bicikliseket kívánják kiszolgálni; lehetőséget kínálni arra, hogy ha bajba kerülnek Érden, akkor kétkerekűjüket meg tudják javítani, ne kényszerüljenek egy kerékpárszervizt keresni. Megjegyezte azt is, hogy a bringapontok csaknem félmillió forintból valósultak meg, de a jövőben szeretnék bővíteni az állomásokat, az új címekhez javaslatokat várnak a fidelitaserd@gmail.com e-mail-címre.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.