EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Miniszterelnökség: Józan ember nem törekedhet a gyurcsányi mélységekbe

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes szerint Molnár Csaba helyesebben tenné, ha rávenné a Dobrev-Gyurcsány klánt, hogy hozzák vissza az ellopott pénzt.

Úgy látszik, hogy Gyurcsány Ferenc ezúttal csak félinformációkkal rendelkezik a családját is érintő uniós ellenőrzésekről. Az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága 2016. november 14-16. között folytatott le ellenőrzést, és a Bizottság jelentéstervezetében már három megállapítás is szerepel, melyek alapján kirajzolódik a 4-es metróbotrány utáni második legnagyobb korrupciós ügy, amelyben a Gyurcsány-család erősen érintett. A Bizottság súlyos szabálytalanságokat tárt fel, többek között a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás jogsértő alkalmazását és az Európai Bizottság szabálytalan megkerülését. Az Európai Bizottság jelentéstervezete szerint Magyarországnak 18 milliárd forintot kellene visszafizetnie – reagált a Miniszterelnökség a DK-s Molnár Csaba közleményére.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.