2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Belföld

Molotov-koktéllal állt bosszút a féltékeny férj

Hajszál híján nem lett szörnyű vége egy szerelmi háromszögnek, aminek egy nő, annak volt élettársa, és az agresszív férj voltak a főszereplők.

Évekkel korábban az 53 éves nő elhagyta párját egy új szerelemért, akihez feleségül is ment. Azonban az előző élettársával is megmaradt a kapcsolata, olyannyira, hogy később az ő vállán sírta ki magát rendszeresen, mert a férje folyamatosan verte őt.  Az asszonynak egy alkalommal több bordája is eltört, ráadásul mindennapossá váltak a súlyos sérülések, amiknek a nyomait a testén viselte. Ekkor már az agresszív férj ellen többször is indult eljárás súlyos testi sértés miatt, de mindig csak pénzbírságra ítélték.


Április közepére a bántalmazott asszony annyira besokallt a folyamatos ütlegektől, hogy úgy döntött, elhagyja Tamást.  Mivel nem volt hova mennie,  egy almásfűzfői munkásszállóra menekült – olvasható a Zsaru magazin cikke a Police.hu oldalán. B. Tamás ebbe nem nyugodott bele, folyamatosa zaklatta és hívogatta telefonon. Így tett akkor is, amikor  a nő épp expárját látogatta meg. A beszélgetés végén a feleség elfelejtette megszakítani a vonalat, így a frissen elhagyott férfi szinte eszét vesztette a féltékenységtől, mivel hallotta asszonyát beszélgetni a volt élettársával. Dühében felült részegen egy vonatra és a férfi házához ment, hogy bosszút álljon.

Útközben megállt egy  benzinkútnál és egy félliteres flakont megtöltött benzinnel – mesélte a részleteket Götz Tamás százados, a Komáromi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője.


Bár a férj többször becsöngetett, nem engedték be, mire a benzines flakonba bedugott egy zsebkendőt, amit meggyújtott, majd a ház ablaka felé elhajította. Szerencsére a molotov-koktél célt tévesztett, így nem találta el az ablakot, ami alatt állt a gázkonvektor, ami akár be is robbanhatott volna.

A részeg bosszúállót végül a rendőrök a vasútállomáson kapták el.  A bíróság április 30-án elrendelte a letartóztatását közveszély okozása, bűntette kísérletének vádjával.

Kapcsolódó Cikkek