2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Mourinho: Még mindig én vagyok a legjobb!

Újra ragyog José Mourinho csillaga. A Manchester United 2-0-ra verte az Ajaxot az Európa Liga döntőjében, s ezzel nem csupán a csapat gyűjteményéből hiányzó trófeát szerezte meg, de a BL-indulás jogát is.

Igaz, a meccs – semleges szemmel – felejthető volt, ám Mourinho produkciója már kevésbé, hiszen a portugál mester már a lefújás pillanatában önmagát dicsérte, rögvest kijelentette: „Még mindig én vagyok a legjobb”. Kétségtelen, a Special One négy európai kupadöntőjéből egyet sem veszített el, és most már hangoztathatja, hogy az angol bajnoki küzdelmeket feláldozta az EL-siker érdekében.

/Fotó: EPA/PETER POWELL

A United egyébként a Sir Alex Ferguson-éra utáni első nemzetközi sikerét aratta, nem csoda, hogy Mourinho agyonölelgette a játékosait. A közös csoportképnél pedig arra biztatta focistáit, hogy hármat mutassanak, hiszen idén a Ligakupát és az angol Szuperkupát is megszerezték.

Paul Pogba /Fotó: EPA/PETER POWELL

– Nehéz, de jó szezonon vagyunk túl – nyilatkozta Mourinho. – Nem akartunk harmadikok vagy negyedikek lenni a bajnokságban. Egy fontos kupa megnyerésével akartunk visszatérni a Bajnokok Ligájába. Sikerült, és ettől a pillanattól kezdve szabadságon vagyok, mostantól csak a nyaralásra gondolok. Ha tehetnénk, odaadnánk ezt a kupát az elvesztett manchesteri életekért cserébe. Egy pillanatig sem gondolkodnánk rajta. A győzelmünktől boldogabbak lesznek az emberek otthon? Talán, de mi csak a munkánkat végeztük.

– Angliáért, Manchesterért játszottunk, azokért az emberekért, akik hétfőn életüket vesztették – utalt a hétfő esti merényletre az első gólt szerző Paul Pogba.

A lefújás utáni ünneplés során Zlatan Ibrahimovic – aki első nemzetközi kupagyőzelmét aratta – sutba vágta mankóját, és sántikálva, de boldogan ölelgette a hősöket.

A városi rivális, a Manchester City pedig az egységet szimbolizáló képpel gratulált a United EL-győzelméhez.


Kapcsolódó Cikkek

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

 • Vége! Nadal feladta

  Vége! Nadal feladta

  A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.