EUR: 326,43 Ft
CHF: 283,45 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb

Nagy visszatérők a vízilabda-válogatottnál

A női vízilabda-válogatott után a férfiaknál is kiderült, mely játékosok készülhetnek a FINA 2017 Világbajnokságra. Märcz Tamás szövetségi kapitány keretében öt-öt szolnoki, egri és OSC-s, valamint egy-egy Honvéd-, Szeged- és BVSC-pólós kezdi meg a világbajnoki felkészülést.

A játékosok már pontosan tudják, mint vár tőlük Märcz Tamás szövetségi kapitány (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A névsorban négy olyan pólós található, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem volt ott – közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy bár a feszített tempó miatt kicsit több pihenőre van szükségük, természetesen vállalják a vb-felkészülést. Mellettük az egyik újonc a kapus  Bisztritsányi Dávid, akiről Märcz Tamás elmondta, hogy ugyan egyik összetartásra sem hívta meg, de figyelemmel kísérte a munkáját.


A válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

Az egyik legnagyobb visszatérő a világbajnok Gór-Nagy Miklós.
– Annak ellenére, hogy nem kapott szerepet a válogatottban, rajta tartottam a szemem, hiszen mégiscsak az egyik legjobb védő a mezőnyben. A szezonban kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, újra azt a Gór-Nagy Miklóst láthattuk a vízben, aki nemcsak hátul megbízható, hanem a támadásoknál is lehet rá számítani.
Mint megtudtuk, az edzői stábhoz csatlakozott  Zala György is, aki a nyári felkészülésen erőnléti edzőként irányítja majd a tornatermi munkát. Ő szintén visszatérő, hiszen a Kemény-időszakban is a nemzeti csapatnál dolgozott.
– Nem mellesleg három és fél évet dolgoztam vele a BVSC-ben, kölcsönös közöttünk a bizalom, jó az együttműködés, garantáltan jó lesz az erőnléti felkészítés – tette hozzá Märcz Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.