2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Szolnok

Nem lehet elég korán kezdeni

A közlekedési szabályok ismerete legalább annyira az alapvető kultúra része, mint az, hogy illemtudók vagyunk. Hiszen ha ezeket nem sajátítjuk el idejekorán, akkor az nagyjából olyan, mintha olvasni vagy írni nem tudnánk.

Ezt ismerte fel a Szolnoki Rendőrkapitányság és a városi polgárőr-egyesület, amikor kihelyezett KRESZ-órát tartott a múlt héten a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában. A szakemberek nem tétlenkedtek, hiszen nemcsak interaktív közlekedési pontot állítottak fel, hanem egy tanpályát is kijelöltek az intézmény udvarán. Így amit a gyermekek megtanultak elméletben, rögvest ki is próbálhatták a gyakorlatban.


Sokan teljesítették a tanpályát (Fotó: Szolnok Városi Polgárőr Egyesület)

Hiánypótló rendezvény volt ez, hiszen sajnos az iskolákban még mindig kevés szó esik a közlekedési szabályokról, holott a fiatalok már nagyon korán két kerékre pattannak. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi tanuló jár kerékpárral iskolába, edzésre vagy a barátokhoz. Ennek ellenére valószínű, hogy tízből csak három KRESZ-táblát ismernek fel, és például nincsenek tisztában azzal, mit is jelent a jobbkéz-szabály, vagy hogy milyen segédberendezéseknek kell lenniük a biciklin.

Remélhetőleg a szakértők több iskolába is ellátogatnak majd, hiszen nem csak a rendőrök és a polgárőrök feladata, hogy a biztonságos közlekedésre oktassák a legkisebbeket, mert ez egy olyan terület, amellyel előbb-utóbb mindenki találkozik, a csonka gúla területével és Coulomb törvényével pedig nem biztos.

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.