EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Szolnok

Nem lehet elég korán kezdeni

A közlekedési szabályok ismerete legalább annyira az alapvető kultúra része, mint az, hogy illemtudók vagyunk. Hiszen ha ezeket nem sajátítjuk el idejekorán, akkor az nagyjából olyan, mintha olvasni vagy írni nem tudnánk.

Ezt ismerte fel a Szolnoki Rendőrkapitányság és a városi polgárőr-egyesület, amikor kihelyezett KRESZ-órát tartott a múlt héten a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában. A szakemberek nem tétlenkedtek, hiszen nemcsak interaktív közlekedési pontot állítottak fel, hanem egy tanpályát is kijelöltek az intézmény udvarán. Így amit a gyermekek megtanultak elméletben, rögvest ki is próbálhatták a gyakorlatban.


Sokan teljesítették a tanpályát (Fotó: Szolnok Városi Polgárőr Egyesület)

Hiánypótló rendezvény volt ez, hiszen sajnos az iskolákban még mindig kevés szó esik a közlekedési szabályokról, holott a fiatalok már nagyon korán két kerékre pattannak. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi tanuló jár kerékpárral iskolába, edzésre vagy a barátokhoz. Ennek ellenére valószínű, hogy tízből csak három KRESZ-táblát ismernek fel, és például nincsenek tisztában azzal, mit is jelent a jobbkéz-szabály, vagy hogy milyen segédberendezéseknek kell lenniük a biciklin.

Remélhetőleg a szakértők több iskolába is ellátogatnak majd, hiszen nem csak a rendőrök és a polgárőrök feladata, hogy a biztonságos közlekedésre oktassák a legkisebbeket, mert ez egy olyan terület, amellyel előbb-utóbb mindenki találkozik, a csonka gúla területével és Coulomb törvényével pedig nem biztos.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.