2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Nemzetgazdasági ágazat a sport

– A magyar kormány nemzetgazdasági ágazatként tekint a sportra, segítségével más területeken is pozitív hatást tudunk elérni, legyen az oktatás- vagy egészségügy – jelentette ki dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján.

Hozzátette, hogy komoly sportdiplomáciai sikernek tartják a júliusban esedékes budapesti vizes világbajnokságot, hiszen hatásait akár az elkövetkező generációk is érzékelhetik majd. Kiemelte: ilyen események hatására több gyerek kezd el sportolni, illetve több szülő is a sportolás irányába terelheti gyermekét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos elődöntőt játszhat párosban

  Babos elődöntőt játszhat párosban

  Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

 • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segít az oroszországi vb-n

  Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

 • Beteljesült álmok

  Beteljesült álmok

  Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

 • Vége! Nadal feladta

  Vége! Nadal feladta

  A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.