EUR: 308,10 Ft
CHF: 266,21 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Sport

Nemzetgazdasági ágazat a sport

– A magyar kormány nemzetgazdasági ágazatként tekint a sportra, segítségével más területeken is pozitív hatást tudunk elérni, legyen az oktatás- vagy egészségügy – jelentette ki dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján.

Hozzátette, hogy komoly sportdiplomáciai sikernek tartják a júliusban esedékes budapesti vizes világbajnokságot, hiszen hatásait akár az elkövetkező generációk is érzékelhetik majd. Kiemelte: ilyen események hatására több gyerek kezd el sportolni, illetve több szülő is a sportolás irányába terelheti gyermekét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

  • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

    A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!