EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Sport

Nemzetgazdasági ágazat a sport

– A magyar kormány nemzetgazdasági ágazatként tekint a sportra, segítségével más területeken is pozitív hatást tudunk elérni, legyen az oktatás- vagy egészségügy – jelentette ki dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján.

Hozzátette, hogy komoly sportdiplomáciai sikernek tartják a júliusban esedékes budapesti vizes világbajnokságot, hiszen hatásait akár az elkövetkező generációk is érzékelhetik majd. Kiemelte: ilyen események hatására több gyerek kezd el sportolni, illetve több szülő is a sportolás irányába terelheti gyermekét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar már a harmadik a brazil örökranglistán

    Neymar 56 góljával már egyedül harmadik a brazil válogatott gólszerzőinek örökrangsorában, mivel betalált Costa Rica ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportmérkőzésén.

  • Vért izzadva győztek a brazilok

    Vért izzadva győztek a brazilok

    Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: Costa Rica ellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert az E csoportban.