EUR: 322,44 Ft
CHF: 279,94 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Salgótarján

Nyers szókimondás, elfojtott vágyak

Fennállásának ötéves jubileumát ünnepli a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, s ebből az alkalomból egy lebilincselően izgalmas és szívbe markoló hollywoodi sikerfilm-adaptációt állított színpadra a társulat. Az Augusztus Oklahomában című fekete komédia díszbemutatójára a vidéki színházak legjobb előadásaiból is válogató József Attila Színházban került sor.

Az önmagát felemésztő, tragikus sorsú család karakteres nőalakjait a társulat olyan jeles színművészei jelenítik meg a darabban, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva, a Jászai Mari- és Vastaps-díjas Bozó Andrea, valamint a Madách-díjas P. Kerner Edit és a Csinibabában nyújtott alakításával a köztudatba fiatalon berobbant Kovács Vanda, aki nem mellesleg a népszerű Kovács Lajos Jászai-díjas, érdemes művész lánya. Az amerikai Broadway- és hollywoodi siker újraálmodott magyar családi drámájában Vándor Éva alakítja a főszerepet, a talaját vesztett anya karakterét. Az abszurd humorral, ugyanakkor nyers szókimondással tarkított dialógusokban az elfojtott vágyak és a felszín alatt évtizedekig lappangó, veszélyes titkok kerülnek terítékre, a csontvázak pedig sorra dőlnek ki a szekrényből.


– Egy sokszereplős, nagy ívű, impozáns kiállítású produkciót álmodtunk színpadra, amelyből reményeink szerint országos turné is kerekedhet – nyilatkozta Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. A darabot már a salgótarjáni közönség is láthatta, a helyi színházban május 22-én és 23-án mutatták be az új előadást.

Tracy Letts Augusztus Oklahomában című drámáját Susán Ferenc rendezésében mutatták be a budapesti József Attila Színházban. Képünkön Marjai Virág Karen Weston szerepében. MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.