2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb Salgótarján

Nyers szókimondás, elfojtott vágyak

Fennállásának ötéves jubileumát ünnepli a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, s ebből az alkalomból egy lebilincselően izgalmas és szívbe markoló hollywoodi sikerfilm-adaptációt állított színpadra a társulat. Az Augusztus Oklahomában című fekete komédia díszbemutatójára a vidéki színházak legjobb előadásaiból is válogató József Attila Színházban került sor.

Az önmagát felemésztő, tragikus sorsú család karakteres nőalakjait a társulat olyan jeles színművészei jelenítik meg a darabban, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva, a Jászai Mari- és Vastaps-díjas Bozó Andrea, valamint a Madách-díjas P. Kerner Edit és a Csinibabában nyújtott alakításával a köztudatba fiatalon berobbant Kovács Vanda, aki nem mellesleg a népszerű Kovács Lajos Jászai-díjas, érdemes művész lánya. Az amerikai Broadway- és hollywoodi siker újraálmodott magyar családi drámájában Vándor Éva alakítja a főszerepet, a talaját vesztett anya karakterét. Az abszurd humorral, ugyanakkor nyers szókimondással tarkított dialógusokban az elfojtott vágyak és a felszín alatt évtizedekig lappangó, veszélyes titkok kerülnek terítékre, a csontvázak pedig sorra dőlnek ki a szekrényből.


– Egy sokszereplős, nagy ívű, impozáns kiállítású produkciót álmodtunk színpadra, amelyből reményeink szerint országos turné is kerekedhet – nyilatkozta Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. A darabot már a salgótarjáni közönség is láthatta, a helyi színházban május 22-én és 23-án mutatták be az új előadást.

Tracy Letts Augusztus Oklahomában című drámáját Susán Ferenc rendezésében mutatták be a budapesti József Attila Színházban. Képünkön Marjai Virág Karen Weston szerepében. MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek