EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Veszprém

Nyílt nap az uniós fejlesztésekről

Az Európai Unió által finanszírozott projektekről tartottak nyílt napot vasárnap a Veszprémi Állatkertben, ahol sajtótájékoztató keretében Brányi Mária alpolgármester és Török László, a vadaspark igazgatója beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

Veszprém számára az uniós források nagy lehetőségeket nyitottak meg, a közép-dunántúli adatok azt mutatják, hogy a megyei jogú városok közül a legtöbb forrást Veszprém tudta lehívni az elmúlt fejlesztési ciklusban – mondta Brányi Mária, aki felhívta a figyelmet, hogy egyebek mellett a Kolostorok és Kertek rendezvénytér, a veszprémi közlekedés, az intézményi rehabilitációk és a belváros fejlesztései is elképzelhetetlenek lettek volna uniós források nélkül.


Brányi Mária és Török László  számolt be a fejlesztésekről(fotó: Gesztesi Ákos)

– Abban bízunk, hogy ez a lendület a következő fejlesztési időszakban is kitart, a térséget fogjuk ezzel gazdagítani – fogalmazott.

Vizes élővilág a veszprémi állatkertben (fotó: Domján Attila)

A Veszprém hosszú távú turisztikai vonzerejének növelését célzó fejlesztések közé tartozik a Veszprémi Állatkert megújítása is, összesen 1,2 milliárd forintból. Ebből 720 milliót a kormány, 480 millió forintot pedig az Európai Unió finanszírozott.


A támogatás érintette többek között az elefántpark, a látványkifutó, a madárröpde, az orrszarvúház-kifutó, illetve a vizes élővilág kiépítését is.

Török László szerint olyan látogatóbarát és nagy vonzerővel rendelkező beruházások valósulhattak meg, melyek egyik eredménye, hogy a tíz évvel ezelőtti 200–220 ezres évi látogatószám tavalyra már csaknem megduplázódott, ugyanis 416 ezren váltottak jegyet a Veszprémi Állatkertbe.

A dinópark az egyik közönségkedvenc újdonság (fotó: Domján Attila)

A távlati célokról elmondta, hogy a fejesvölgyi kifutók teljes rekonstrukciója a Modern Városok Programnak köszönhetően valósulhat meg: az oroszlánok, tigrisek és hópárducok kapnak új elhelyezést, a medvekifutót bővítik, valamint egy háziállat-bemutatót is megvalósítanak a Veszprémi Állatkertben.

Az uniós nyílt napon arcfestés, bábjátékok, kézműves foglalkozás, valamint ingyen frissítő és kávé várta az állatkertbe látogatókat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.