EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb Veszprém

Nyílt nap az uniós fejlesztésekről

Az Európai Unió által finanszírozott projektekről tartottak nyílt napot vasárnap a Veszprémi Állatkertben, ahol sajtótájékoztató keretében Brányi Mária alpolgármester és Török László, a vadaspark igazgatója beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

Veszprém számára az uniós források nagy lehetőségeket nyitottak meg, a közép-dunántúli adatok azt mutatják, hogy a megyei jogú városok közül a legtöbb forrást Veszprém tudta lehívni az elmúlt fejlesztési ciklusban – mondta Brányi Mária, aki felhívta a figyelmet, hogy egyebek mellett a Kolostorok és Kertek rendezvénytér, a veszprémi közlekedés, az intézményi rehabilitációk és a belváros fejlesztései is elképzelhetetlenek lettek volna uniós források nélkül.

Brányi Mária és Török László  számolt be a fejlesztésekről(fotó: Gesztesi Ákos)

– Abban bízunk, hogy ez a lendület a következő fejlesztési időszakban is kitart, a térséget fogjuk ezzel gazdagítani – fogalmazott.

Vizes élővilág a veszprémi állatkertben (fotó: Domján Attila)

A Veszprém hosszú távú turisztikai vonzerejének növelését célzó fejlesztések közé tartozik a Veszprémi Állatkert megújítása is, összesen 1,2 milliárd forintból. Ebből 720 milliót a kormány, 480 millió forintot pedig az Európai Unió finanszírozott.

A támogatás érintette többek között az elefántpark, a látványkifutó, a madárröpde, az orrszarvúház-kifutó, illetve a vizes élővilág kiépítését is.

Török László szerint olyan látogatóbarát és nagy vonzerővel rendelkező beruházások valósulhattak meg, melyek egyik eredménye, hogy a tíz évvel ezelőtti 200–220 ezres évi látogatószám tavalyra már csaknem megduplázódott, ugyanis 416 ezren váltottak jegyet a Veszprémi Állatkertbe.

A dinópark az egyik közönségkedvenc újdonság (fotó: Domján Attila)

A távlati célokról elmondta, hogy a fejesvölgyi kifutók teljes rekonstrukciója a Modern Városok Programnak köszönhetően valósulhat meg: az oroszlánok, tigrisek és hópárducok kapnak új elhelyezést, a medvekifutót bővítik, valamint egy háziállat-bemutatót is megvalósítanak a Veszprémi Állatkertben.

Az uniós nyílt napon arcfestés, bábjátékok, kézműves foglalkozás, valamint ingyen frissítő és kávé várta az állatkertbe látogatókat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek