EUR: 307,91 Ft
CHF: 266,21 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Budapest VIII.kerület

Nyitrai Zsolt: Megvédjük a hazánkat

Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a mostanit Nyitrai Zsolt az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű kampány keretében Józsefvárosban tartott lakossági fórumon. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerint eddig másfél millióan töltötték ki a kérdőívet.

Eljárást kíván indítani az Európai Unió Magyarország ellen azért, mert nem kívánja a Brüsszel által előírt módon más uniós országokból átvenni és letelepíteni a menekülteket – erről a múlt szerdán döntött az Európai Parlament (EP).

– Meg fogjuk védeni az igazunkat, meg fogjuk védeni a hazánkat – jelentette ki határozottan a hírre reagálva Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott Józsefvárosban, az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű országjárás keretében rendezett lakossági fórumon.

A miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott, hogy míg az EP „Soros György kottájából játszik”, addig a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kérnek az ilyen előírásokból. Nyitrai szerint ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációs kérdőívet eddig másfél millió ember töltötte ki.

– Ez nagyon fontos kiállás a kormány politikája mellett, és fontos kiállás lesz abban az öt kérdésben, amelyet a brüsszeli hivatalnokokkal szemben képviselni kell majd – mondta.

A miniszteri megbízott felvetette a magyar ellenzéki politikusok felelősségét is: ők ugyanis részt vettek a határozat előkészítésében.

– Nehéz lesz elszámolnia ezzel Niedermüller Péternek, a Demokratikus Koalíció és Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének – kommentálta Nyitrai Zsolt.

A fórumon felszólalt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is. Véleménye szerint nem lehet lesöpörni az asztalról annyi ember véleményét, ahányan eddig visszaküldték a nemzeti konzultációs íveket, és ez komoly támogatást jelent a kormánynak a nemzetet érintő kérdésekben.

A fórum tanulsága tehát, hogy a kormány az EP-határozat ellenére sem változtat bevándorláspolitikáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt az első Első Felelős Állattartás Konferencia a Rex Alapítványtól

  Itt az első Első Felelős Állattartás Konferencia a Rex Alapítványtól

  A 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány számos új kezdeményezéssel szolgálja a felelős állattartási kultúra hazai fejlődését. Idén tavasszal megalapították a Felelős Állattartás Napját, most szombaton pedig újabb szemléletformáló programot szerveznek, fókuszban a kutyák és macskák testi és lelki problémáival és azok kezelésével.

 • Modellből Szent Johanna

  Modellből Szent Johanna

  Nem minden napi eseménynek ad otthont most szombaton az V. Magyar utcában található Gobbi Hilda Színészház! G. B. Shaw: Szent Johanna művéből készült “Magányos Johanna” című monodrámát mutatják be Dombrádi Alina főszereplésével, Kriszt László rendezésében.

 • Végső búcsú a világsztártól

  Végső búcsú a világsztártól

  Bánhegyi Lászlóné Mossóczy Olívia, a Ferencvárosi Torna Club korábbi világ- és Európa-bajnok asztaliteniszezője szeptember közepén, 81. évesen hunyt el.