2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Budapest VIII.kerület

Nyitrai Zsolt: Megvédjük a hazánkat

Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a mostanit Nyitrai Zsolt az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű kampány keretében Józsefvárosban tartott lakossági fórumon. A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerint eddig másfél millióan töltötték ki a kérdőívet.

Eljárást kíván indítani az Európai Unió Magyarország ellen azért, mert nem kívánja a Brüsszel által előírt módon más uniós országokból átvenni és letelepíteni a menekülteket – erről a múlt szerdán döntött az Európai Parlament (EP).


– Meg fogjuk védeni az igazunkat, meg fogjuk védeni a hazánkat – jelentette ki határozottan a hírre reagálva Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott Józsefvárosban, az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű országjárás keretében rendezett lakossági fórumon.

A miniszterelnöki megbízott úgy fogalmazott, hogy míg az EP „Soros György kottájából játszik”, addig a magyarok egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kérnek az ilyen előírásokból. Nyitrai szerint ennek egyik legfőbb bizonyítéka, hogy a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációs kérdőívet eddig másfél millió ember töltötte ki.


– Ez nagyon fontos kiállás a kormány politikája mellett, és fontos kiállás lesz abban az öt kérdésben, amelyet a brüsszeli hivatalnokokkal szemben képviselni kell majd – mondta.

A miniszteri megbízott felvetette a magyar ellenzéki politikusok felelősségét is: ők ugyanis részt vettek a határozat előkészítésében.

– Nehéz lesz elszámolnia ezzel Niedermüller Péternek, a Demokratikus Koalíció és Jávor Benedeknek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselőjének – kommentálta Nyitrai Zsolt.

A fórumon felszólalt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is. Véleménye szerint nem lehet lesöpörni az asztalról annyi ember véleményét, ahányan eddig visszaküldték a nemzeti konzultációs íveket, és ez komoly támogatást jelent a kormánynak a nemzetet érintő kérdésekben.

A fórum tanulsága tehát, hogy a kormány az EP-határozat ellenére sem változtat bevándorláspolitikáján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.

 • 50 év táncdal

  50 év táncdal

  Hol jár az eszem? Kislány a zongoránál. Még fáj minden csók. Ajjaj, fekete vonat! Talán még a legfiatalabbak is ismerik ezeket a dalrészleteket, ha máshonnan nem, felvételről, feldolgozásokból, vagy a szülők, nagyszülők fürdőszobai énekléséből.

 • Ő a mi képviselőnk!

  Ő a mi képviselőnk!

  2018. január 8-án a FIDESZ Zuglói Csoportja egyhangú szavazással országgyűlési képviselő-jelöltnek javasolta dr. Jelen Tamást. A FIDESZ Zuglói Választókerületi Szervezete a javaslatot szintén egyhangúan támogatta.

 • Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula a legjobb futsal kapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.